U bent hier: Home Nieuws nieuwe Groningstalige solo-single van Fries Wolma
© Corne Sparideans
 nieuwe Groningstalige solo-single van Fries Wolma

nieuwe Groningstalige solo-single van Fries Wolma

 
Datum: 12-04-2017

Hoe ouder, hoe actiever. Dat lijkt op te gaan voor muzikant en liedjesschrijver Fries Wolma (69) uit Schouwerzijl. Nog geen drie maanden na de met Marianne Veenstra uitgebrachte single ‘Dodelijk verliefd’ presenteert Wolma nu alweer een nieuwe Groningstalige solo-single: Wie waren jong.


Muzikaal refereert het nummer aan het werk van Steely Dan en Santana. ,,Melancholiek en meeslepend met een duidelijk zomerse klank”, vindt Wolma zelf. Het nummer werd opgenomen in de eigen ZSW studio van Amlow Records en in de Mastersoundstudio van Niels Lingbeek in Muntendam.
The Javelins

De zanger/gitarist, die vroeger deel uitmaakte van de beatband The Javelins, is nu op drie fronten actief in de muziek. Naast de samenwerking met Veenstra, speelt hij met Sytse Scheeringa in de band Zuver Scheerwol. Met die band werkt hij aan de voorbereidingen voor een opvolger van de vorig jaar uitgebrachte cd Doalders. Wolma is daarnaast als soloartiest actief omdat hij veel liedjes heeft liggen die niet bij Zuver Scheerwol passen.
Componeren

Dat Wolma nu veel meer muziek uitbrengt dan vroeger, komt volgens hem door een iets veranderde muzikale interesse. ,,Vroeger ging er voor mij niets boven optreden. Tegenwoordig ligt mijn interesse meer bij het schrijven van teksten en het componeren van muziek. Een aantal selecteer ik voor mijzelf, omdat ze goed bij mij passen.”

Wie waren Jong is de opvolger van de singles Beatpiroaten, Kerstnachtblues, Zummertied en Noakend in de regen. De nieuwe single verschijnt eind deze maand.

Bron: D v/h N