U bent hier: Home Nieuws Muziekpodium Engelstede met eerste Open Air Jazzconcert
© Engelstede
Muziekpodium Engelstede met eerste Open Air Jazzconcert

Muziekpodium Engelstede met eerste Open Air Jazzconcert

 
Datum: 19-06-2020

ENGELBERT De versoepelde coronamaatregelen doen ook de muziekwereld weer opleven. ook in Engelbert.

Op 21 juni treedt de Farmhouse Jazz & Bluesband op tijdens het eerste open Air Jazzconcert dat Muziekpodium Engelstede organiseert.

De Farmhouse Jazz & Blues Band, met Groninger Hans van Wermeskerken in de gelederen, speelt de traditionele jazz en blues in de stijl van de Engelse Chris Barber Band. Met de stuwende, strakke ritmesectie die zo kenmerkend is voor deze stijl.

Cees Heegstra (drums), Carla Tavenier-Kok (bas) en Gerard Tavenier (banjo, gitaar) nemen dit voor hun rekening. De blazerssectie met trompet (Michael Muller), klarinet/saxen (Michiel Pos) en Hans van Wermeskerken op trombone zorgt voor de tradjazz klankkleur. En in de bluesnummers komt daar dan de bluesgitaar bij – rauw, vurig, meeslepend. Het repertoire is voor jong en oud, want behalve de traditional jazz wordt ook de Westcoast blues van bijvoorbeeld de Blues Brothers niet geschuwd.

Aanvang 17.00 uur, entree 10 euro.

In verband met de coronamaatregelen is reserveren verplicht, maar dan bent u ook zeker van een heerlijke swingende midzomeravond.

Muziekpodium Engelstede, Woldjerspoorweg 5 Engelbert, 0652392320. Reserveren www.engelstede.nl, info@engelstede.nl.

Voorafgaand aan het optreden in Engelbert geeft de Farmhouse Jazz& Bluesband een feestelijk concert in verzorgingshuis Westerholm in Haren ter ere van de verjaardag van een 100 jarige en om de bewoners en verzorgenden een muzikaal hart onder de riem te steken.