U bent hier: Home Nieuws La Viola, nieuw podium in kraakpand is geopend !
© onbekend
La Viola, nieuw podium in kraakpand is geopend !

La Viola, nieuw podium in kraakpand is geopend !

 
Datum: 08-03-2017

Podium in kraakpand Viola opent de poort

Achter een rode vermolmde deur in Violenstraat 2 in Groningen gaat, sinds donderdag 9 februari, concertpodium La Viola schuil.

Ana Balazic: een Minerva-studente, cultuurliefhebber en kraker lijkt zich te verontschuldigen voor de staat waarin de concertruimte zich bevindt. “Het is werk in uitvoering”, vertelt ze. De ruimte is 200 m2 groot, vier meter hoog en voorzien van enorme ruiten. De houten vloer is solide, de kleine bar nodigt uit voor een drankje. Geschikt voor evenementen zoals concerten. En meer: “Het pand moet een cultuurhuis worden met exposities, filmavonden en game-nachten.” Een ambitieus plan voor een pand dat elk moment gesloopt kan worden.

Helder is de connectie met Pino, het inmiddels gesloopte kraakpand aan de Verlengde Hereweg. Bij La Viola zijn dezelfde mensen betrokken.

Reclame gaat voornamelijk via Facebook. De toegang is gratis, we draaien op donaties. De gehele opbrengst wordt terug gestopt in het ideaal om een cultuurhuis van de grond te krijgen. Uiteindelijk moet La Viola een pand voor iedereen worden.”

Bron: 3voor12 Groningen Tekst: Ernst Jeuring 8 maart 2017