U bent hier: Home Nieuws Jaap Hartenhof naar zijn zesduizendste concert.
© onbekend
 Jaap Hartenhof naar zijn zesduizendste concert.

Jaap Hartenhof naar zijn zesduizendste concert.

 
Datum: 29-06-2019

Poparchief Groningen medewerker Jaap Hartenhof (59) is een fervent bezoeker van popconcerten. Hij houdt sinds 1973 nauwkeurig bij welke bands hij ziet. In zijn geboorteplaats Stadskanaal zag hij afgelopen weekeinde tijdens Pagefestival zijn zesduizendste concert. Peter van der Heide interviewt hem voor het Dagblad v/h Noorden.

Welke band zag je als eerste?
,,Rocking Tigers. Met Lou Leeuw op bas. Het was in 1973 op een schoolfeest van Ubbo Emmius Lyceum in Stadskanaal.”

En wie heb je het vaakst gezien?
,,Herman Brood heb ik minimaal dertig keer gezien. In Rajakimoes, de voorloper van De Kwinne, zag ik hem in 1976. Ik weet nog dat de energie en zijn performance me aanspraken. En dat de drank van Wild Romance op was.”

Naar concerten gaan is een ding, bijhouden wat je ziet is wat anders.
,,Ja, ik schreef het eerst in mijn schoolagenda’s. En toen ik dacht dat ik wel vaker concerten wilde gaan zien, heb ik het genoteerd in een schriftje. De lijst is zo goed als volledig. Maar het gaat me niet om het aantal hoor.”

Wat is er zo leuk aan het bezoeken van concerten?
,,Ik krijg er energie en levenskracht door. Dat klinkt groots, maar het is wel zo. Je ontmoet mensen, ook jongeren, en ziet een band. Dat doe ik liever dan dat ik thuis voor de buis hang. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe bandjes en kan nog steeds enthousiast raken. Dat ik nu soms de oudste bezoeker ben, maakt me niets uit. Muziek verbindt. En een concertzaal als die van Vera is mijn habitat.”

Bron: Dagblad v/h Noorden van 28juni2019 . Foto: Jaap Hartenhof. Link naar het hele interview: https://www.dvhn.nl/…/Dit-concertmonster-heeft-meer-dan-zes…