U bent hier: Home Nieuws Groningse rapper Colin Mooijman vertelt verhaal van oude man die niet meer wil leven
© eigen foto
Groningse rapper Colin Mooijman vertelt verhaal van oude man die niet meer wil leven

Groningse rapper Colin Mooijman vertelt verhaal van oude man die niet meer wil leven

 
Datum: 11-02-2020

Colin Mooijman (zie foto) uit Groningen heeft maandag zijn nieuwe single ‘Het Is Goed Zo’ gereleased. Hij vertelt hierin het verhaal van een oude man die niet meer wil leven. Reden voor de rapper de single in de Week van de Euthanasie uit te brengen.

Colin Mooijman (Veendam, 1982) kruipt in zijn nieuwe single in de huid van een oudere man. Deze man neemt met het nummer afscheid van zijn familie en vrienden én van het leven.

Mooijman liet zich voor het nummer inspireren door ervaringen met zijn eigen grootvaders. ,,Ik heb mijn beide opa’s met pijn en moeite zien strijden tot het bittere einde”, zegt hij hierover.

,,Ik heb ze zien aftakelen en ik voelde wat het met hen deed en met ons als familie. Ik vond het verschrikkelijk en ik gunde ze een humane en pijnloze dood.”

Jaren later had hij een heel andere ervaring. ,,De opa van mijn vriendin had zelf de regie over zijn einde. Toen hij ziek werd en er geen uitzicht meer was, besloot hij er mee te stoppen. Hij nam met een prachtige speech afscheid van zijn familie. Ik was close met Opa Mans; zijn afscheidsspeech en zijn keuze maakten zeer veel indruk, en hij is een grote inspiratie geweest voor dit nummer.”

Mooijman deed met het nummer ‘Het Is Goed Zo’ mee aan de landelijke muziekcompetitie Art Rocks. Muzikanten werden hierin uitgedaagd muziek te maken op basis van een kunstwerk.

De Stadjer liet zich inspireren door het schilderij Thalheim van Hermann Markard uit het Drents Museum. ,,Op het schilderij is een oude man afgebeeld. Hij is keurig gekleed en ik beeldde me in dat hij zich aan het voorbereiden was op de dood. Het kunstwerk in combinatie met de ervaringen met mijn opa’s staan aan de basis van dit nummer.”

Mooijman schreef zelf de tekst voor de track ‘Het Is Goed Zo’. Rowdy Prins uit Nieuw-Weerdinge tekende voor de muziek. In het refrein is Floris Jonker, eigenaar van KUDO Studio in Groningen én tourmanager van Kraantje Pappier, te horen.

Het nummer is in Audiostudio De Fabriek in Veendam opgenomen en geproduceerd door Dik Pomp.

Bron: Groninger Gezinsbode van 11-02-2020