U bent hier: Home Nieuws Groninger Deejay Irie in actie tijdens DJ Wereldkampioenschap in Polen.
© onbekend
Groninger Deejay Irie in actie tijdens DJ Wereldkampioenschap in Polen.

Groninger Deejay Irie in actie tijdens DJ Wereldkampioenschap in Polen.

 
Datum: 07-02-2018

Groninger Deejay Irie in actie tijdens DJ Wereldkampioenschap

Het DJ Wereldkampioenschap, de Red Bull 3Style World Finals VIII, vindt dit jaar plaats in Krakau (Polen), van 7 tot11 februari.

Nederland is natuurlijk bekend om zijn EDM-dj’s als Martin Garrix en Armin van Buuren, maar bij deze competitie draait het om techniek van het scratchen, spinnen en het mixen van minimaal 3 stijlen. In deze categorie behoort Deejay Irie tot de absolute wereldtop, zoals te horen was tijdens zijn veelzijdige en indrukwekkende kwalificatie-set.

De competitie brengt wereldwijd de meest vaardige dj’s bij elkaar om te leren, ontwikkelen en de kunst van het mixen op alle dansvloeren wereldwijd te vieren. De dj’s krijgen 15 minuten om de jury te laten zien wat ze kunnen, met tenminste 3 verschillende genres die ze door elkaar mixen. De jury evalueert elke set gebaseerd op 4 criteria: originaliteit, vaardigheid, muziekkeuze en de reactie van het publiek.
Uren oefenen in Groningen

In 20 landen is tussen juni en december 2017 in nationale finales uitgevochten wie de felbegeerde finale-tickets in ontvangst mochten nemen. Meer dan 800 dj’s schreven zich in, maar slechts 24 dj’s maken in Krakau kans op de wereldtitel.

De rood-wit-blauwe troef dit jaar is Deejay Irie, opgegroeid in Sao Paolo, maar wonend in Groningen. In september 2017 overtuigde hij de jury met zijn skills en won hij na een verrassende, harde en inspirerende muzikale strijd de Nederlandse qualifer in een volle Melkweg gehost door Encore. Hij hamert op een strakke voorbereiding om nu de wereldtitel binnen te slepen.

“Ik word wakker om 4 uur, mediteer en train wat en begin dan in mijn thuis-studio. Ik oefen, verzorg mijn kind, door met oefenen, lunch, en afhankelijk van andere verplichtingen oefen ik door tot in de avond. Om 11 uur lig ik in bed en de volgende dag gaat alles weer op repeat.. In de fase voor de finale analyseer ik dagelijks mijn set en haal ik dag op dag op dag de fouten er uit.”

Een week lang wordt Krakau overgenomen en vinden er door de gehele stad evenementen en competities plaats. De Grande Finale wordt dit jaar gehost in een van de mooiste en belangrijkste gebouwen in de stad, het Juliusz Slo-wacki Theater. De jury voor de finale bestaat dit jaar uit de legendarische DJ’s Jazzy Jeff, Nina Las Vegas, Craze, Skratch Bas-tid en NuMark.

Volg de eerste voorronde live woensdag 7 februari met Deejay Irie in actie via Red Bull Music (11pm – 2pm CET).
De Red Bull Thre3Style World Finals VIII zijn zondag 11 februari live te volgen via Red Bull Music (8.30pm CET).

Bron Groninger Gezinsbode van 7-2-2018