U bent hier: Home Nieuws Greatful Dead geeft een reunie-concert in De Gelegenheid te Musselkanaal
© onbekend
Greatful Dead geeft een reunie-concert in De Gelegenheid te Musselkanaal

Greatful Dead geeft een reunie-concert in De Gelegenheid te Musselkanaal

 
Datum: 06-12-2019

Greatful Dead geeft een reünie-concert in De Gelegenheid te Musselkanaal.

Greatful Dead was in de jaren zestig één van de bekendste bands uit de Kanaalstreek. In 1986 en 1991 kwamen ze al eens samen voor een optreden tijdens Remember the Sixties in Stadskanaal. Nu, 18 jaar later, willen de bandleden nog een keer ouderwets rocken.

De band uit Musselkanaal en omgeving kwam destijds voort uit vroegere bezettingen van “Charly and the Tigershadows” en later de “Formotions”. De vaste kern van de vorige groepen vormt vandaag de dag nog steeds de basis van Greatful Dead: Benny Arends (zang), Gerard Heller (drums) en Chris Scheven (toetsen/gitaar). De band betreurt het overlijden van solo-gitarist John(ny) Kruisman zeer, die tijdens de hoogtijdagen zo’n belangrijk deel uit maakte van de band.

Tijdens een avondje herinneringen ophalen in 2018 ontstond het idee om nog een keer op te treden. Wat hadden ze toch mooie tijden meegemaakt. Vele optredens in Noord-Oost-Nederland, avonturen in Duitsland, een eigen fanclub en voorprogramma’s van topbands als Cuby + Blizzards, Ro-d-Ys en The Golden Earrings (toen nog met een s). De band was erg populair in de wijde omgeving met hun rock en blues werk van onder andere The Stones, Animals en Cream.

De (oude) Rolling Stones vormen ook de rode draad in de set die de heren hebben samengesteld voor dit unieke reünie-concert. Verder kunnen nummers van bijvoorbeeld Q65, Animals, Buddy Holly, The Kinks en andere klassiekers verwacht worden. De mannen zijn inmiddels wat ouder, maar zo enthousiast als een stelletje jonge honden.

De band is gecompleteerd met Richard Wessel (gitaar) en Rene Buld (bas). Deze beide heren spelen al zo’n 20 jaar samen in diverse Drentse rockbands, zoals TITT’N, Asjemenou en BigHug. En speciaal voor deze avond verzorgen ze ook het voorprogramma als Two Peace, met akoestische versies van klassiekers uit de 60’s en 70’s.

14 december 2019 om 20.00 uur entree 10,-

Bron: VanPlan