U bent hier: Home Nieuws Expositie DiscCoverArt is begonnen!
None

Expositie DiscCoverArt is begonnen!

 
Datum: 20-11-2009

Vrijdag 20 november is de expositie DiscCoverArt officieel geopend. Vanaf 21 november is deze voor het publiek te zien. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Grafisch Museum, de Openbare Bibliotheek Groningen en Poparchief Groningen. Daar waar de eerste twee organisaties zich richten op nationale en/of internationale ontwerpen van respectievelijk platenhoezen en picture discs, richt het Poparchief zich op op artwork voor muziekcassettes uit de Groninger muziekscene:
Muziek Cassette Artwork
Aan de hand van een aantal thema's wordt een bijzonder beeld geschetst van de grote kleine kunstwerkjes die Groninger bands, ontwerpers en doe-het-zelvers door de jaren heen hebben voortgebracht. Ontwerpers als Snorkel en Tuppus, bands als Desert Corbusier en Vortex, labels als AD Tapes en Welvaartsstaat zijn slechts een paar voorbeelden. Als basis voor het overzicht dienen de collecties van muziekverzamelaar Koen van Krimpen en van het Poparchief zelf. Hoewel we al een aardige collectie hebben opgebouwd, is deze nog lang niet compleet. Ook ontbreken van veel democassettes nog gegevens, zoals ontwerper, jaartal etc. Tenslotte blijkt dat er rond de ontwerpen soms leuke anekdotes hangen, die een ander licht werpen op een ogenschijnlijk eenvoudig hoesje. We roepen de liefhebber/verzamelaar dan ook op om eens te komen kijken naar onze tentoonstelling en ons waar mogelijk van nieuwe informatie te voorzien.
Duur van de expositie:
Grafisch Museum, Openbare Bibliotheek: 21 november t/m 7 februari 2010 Poparchief Groningen (hal Groninger Archieven): 1 december t/m 8 januari 2010.