U bent hier: Home Nieuws Droom gaat in vervulling voor Muziek Organisatie Noord
© org.
Droom gaat in vervulling voor Muziek Organisatie Noord

Droom gaat in vervulling voor Muziek Organisatie Noord

 
Datum: 16-08-2018

Het is een langgekoesterde wens van Muziek Organisatie Noord aan de Bieslookstraat: het hebben van een orkestruimte. Momenteel wordt er druk verbouwd om dit te realiseren.

“We hadden een ruimte die eigenlijk te groot was voor bandjes en te klein voor koren”, vertelt eigenaar Ruud de Vries van MON. “Met de komst van de Gruno’s Postharmonie naar ons gebouw werd het ineens mogelijk om deze ruimte om te bouwen tot orkestruimte.” De afgelopen weken is er erg hard gewerkt. Muren zijn weggebroken en een nieuw plafond is ingebouwd. “Momenteel zijn we bezig om de vloer te leggen. Deze vloer van tweehonderd vierkante meter komt uit een theater in Breda en krijgt hier een tweede leven.”

Naast de Postharmonie gaan ook orkesten als Bragi, Mira en KamerFilharmonie Der Aa gebruik maken van de ruimte. “De muziek- en cultuurwereld is een kleine wereld. Toen bekend werd dat er hier een mooie vloer gelegd wordt stond er van de één op de andere dag een dansgezelschap voor de deur, dat de vloer wilde keuren. Ondanks dat het helemaal niet de bedoeling was hebben inmiddels drie dansgezelschappen zich aangemeld voor de ruimte. Echt super.”

Na het realiseren van de orkestruimte is het de bedoeling dat er nog meer gaat gebeuren. “Het gebouw moet verder aangepakt worden en daarom zijn we een crowdfundingsactie gestart. Meer informatie is te vinden op de website erzitmuziekinmon.nl“. Op zondag 9 september organiseert MON een open dag. Belangstellenden zijn op deze dag van harte welkom.