U bent hier: Home Nieuws Clash XXL: genre-overstijgend festival keert terug in Groningen
© Niels Knelis Meijer
Clash XXL: genre-overstijgend festival keert terug in Groningen

Clash XXL: genre-overstijgend festival keert terug in Groningen

 
Datum: 02-04-2019

Clash XXL: genre-overstijgend festival keert terug in Groningen
Kunst en elektronische muziek komen samen

Groningen is aankomend weekend hét toneel voor Clash XXL: een festival waar elektronische muziek en beeldende kunst samenkomen. De muziek botst letterlijk tussen de twee werelden en is daarmee een samenspel van disciplines waarvan je niet zou vermoeden dat die zo goed bij elkaar passen. Op verschillende locaties in het centrum kan er genoten worden van livemuziek, (audiovisuele) kunstinstallaties en dj-sets uit binnen- en buitenland.

Zowel in Vera, Grand Theatre als OOST zijn het gehele weekend muziekacts te bewonderen. Zo treedt het anonieme Gesloten Cirkel op met een mix van acid-house, badass techno, robotsounds en zijdezachte synthesizers. Of wat te zeggen van het succesvolle Amsterdamse WEVAL, of het Brussels-Tunesische duo AMMAR 808, dat catchy Arabische riffs van traditionele instrumenten samenbrengt met een 808 kickdrum? Kortom: Groningen wordt het toneel van unieke, opkomende en gevestigde muzikanten die hun muziek ten gehore willen brengen.

Niet voor het eerst

Clash XXL wordt niet voor het eerst gehouden. Het festival ontstond in 2005 als eindfeest van het Theaterfestival Jonge Harten. In de jaren daarna groeide Clash uit tot een zelfstandig kunstfestival. Na een tijdelijke afwezigheid is het festival nu terug onder leiding van een nieuwe organisatie. En één ding weten ze zeker: “Het is de vreemde maar perfecte combinatie van een rave, een kunstmuseum en een festival waarvan je nooit wist dat je het nodig had.”

Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via de website: www.clashclashclash.nl.

Tekst: Maaike Schaap Foto: Niels Knelis Meijer