U bent hier: Home Nieuws Krotje-middag in het teken van mooie herinneringen en sixties-klassiekers
None

Krotje-middag in het teken van mooie herinneringen en sixties-klassiekers

 
Datum: 17-09-2007

Met tussen de 300 en 400 zichtbaar gelukkige bezoekers is de Krotje-middag afgelopen zaterdagmiddag 15 september een groot succes geworden.

Tijdens deze middag, georganiseerd door Poparchief Groningen, stond het gebouw van het RHC Groninger Archieven aan het Cascadeplein geheel in het teken van Groningens eerste echte poppodium: het Krotje.

Er hebben in het Krotje vele legendarische optredens plaatsgevonden (The Scorpions, Cuby & The Blizzards), er zijn in het Krotje tientallen huwelijken tot stand gekomen en er zijn ontelbare onvergetelijke momenten geweest. Deze beide locaties van het Krotje vormen een belangrijk historisch ijkpunt voor de ontwikkeling van de jeugdcultuur in Groningen. En de grote impact hiervan bleek ook meer dan 40 jaar na dato.

Zaterdag was het moment om alle herinneringen weer boven te halen. Om weer te luisteren naar de bands van weleer met optredens van The Flying Arrows, The Black Diamonds en de Destroyers (nu Mr. Pleasant genaamd), die weinig van hun glans verloren hadden. Er werd gepraat, gedanst en zichtbaar genoten door de bezoekers van toen, maar ook door tientallen jongere geïnteresseerden.

Er was een fototentoonstelling met het werk van de huisfotograaf van het Krotje Bart de Vries, er werden honderden digitale foto’s en documenten uit de collectie van het Poparchief geprojecteerd en in een huiskamersfeertje werden herinneringen voor de eeuwigheid vastgelegd voor de camera (deze zullen binnenkort op de website van Poparchief Groningen te zien zijn).

De Krotje-middag was dus een doorslaand succes voor Poparchief Groningen, maar het was meer dan een gezellige middag. Veel mensen zijn voor het eerst in het pand van de Groninger Archieven geweest en hebben voor het eerst echt met het archief kennis gemaakt. Deze kennismaking was gezien het enorme enthousiasme van alle bezoekers en betrokkenen wederzijds bijzonder geslaagd.

Aan de hand hiervan hoopt Poparchief Groningen nog veel meer essentieel materiaal uit deze periode binnen te krijgen, materiaal dat nog bij de mensen thuis ligt. Daarbij moet worden opgemerkt dat wij het materiaal kunnen digitaliseren en dat mensen - wanneer ze nog geen afstand willen doen van dierbare spullen - hun fotoboeken, platencollecties, video’s etc. gewoon terug kunnen krijgen na afloop. Al geeft het Poparchief Groningen natuurlijk altijd de voorkeur aan origineel materiaal.

Foto's van de Krotje-middag vind je bij Podia -Krotje.

Deze middag was na de opening in november 2006 het tweede succesvolle evenement georganiseerd door Poparchief Groningen. Een snelle opvolging kan en zal natuurlijk niet uitblijven… Wij houden je op de hoogte.