U bent hier: Home Nieuws Akoestiek verbouwde Grote Zaal Oosterpoort ‘bijna net zo goed als Concertgebouw’
None

Akoestiek verbouwde Grote Zaal Oosterpoort ‘bijna net zo goed als Concertgebouw’

 
Datum: 23-09-2013

Akoestiek verbouwde Grote Zaal Oosterpoort ‘bijna net zo goed als Concertgebouw’

De akoestiek van de Grote Zaal van de Oosterpoort is sterk verbeterd met de verbouw van afgelopen zomer. Cultuurwethouder Dig Istha ‘opende’ zaterdag 21 september 2013 de verbouwde zaal. Hij roemde de akoestiek. “Die is nu bijna net zo goed als die van het Concertgebouw in Amsterdam.”

“Het is bijzonder dat in tijden van bezuinigingen het gelukt is het geld voor de verbouwing bij elkaar te krijgen”, aldus wethouder Istha bij de ingebruikname van de verbeterde Grote Zaal. “De Stichting Beringer Hazewinkel heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.” Istha noemde de financiering van de verbouwing een ‘sterk staaltje van cultureel ondernemerschap’.

“Inzet van de gemeente Groningen is dat culturele instellingen en gezelschappen minder afhankelijk worden van subsidies. Daar moet het culturele veld in Groningen wel een beetje aan wennen.”


De Groningser cultuurwethouder hield een pleidooi voor meer samenwerking tussen culturele instellingen in de Stad. “Ik zie dat er in Groningen op cultureel gebied teveel eilanden zijn. Ik zou graag willen dat hier een archipel ontstaat. Een serie met elkaar verbonden eilanden.”