U bent hier: Home Nieuws 2012 Archief

2012 Archief

45 Jaar The Javelins

Datum: 25-10-2007
Auteur: app-poparchief-prd

Krause winnaar Lopend Vuur Pitch

Datum: 20-03-2008
Auteur: app-poparchief-prd
One-women electroact Krause heeft de Lopend Vuur Pitch gewonnen. Zij sleept hiermee een platencontract ter waarde van 20.000 euro in de wacht bij platenlabel Sony BMG. Krause was een van de vijf geselecteerde artiesten voor de landelijke Lopend Vuur Pitch naast de bands Audiotransparent, Believeisadoubt, The Black Atlantic en Them Apples . De pitch was een initiatief van platform Lopend Vuur en Sony BMG. Bands konden onder begeleiding van experts een ondernemingsplan indienen. De winnaar kon dus rekenen op een contract bij het befaamde label Sony BMG. Uiteindelijk bleek Krause het meest belovende plan bedacht te hebben. Krause is Susanne Clermonts. Susanne heeft haar plan samen met experts Erwin Blom (www.thecrowds.nl) en Jan Pier Brands (Wham! Wham! Records) opgesteld. Door het winnen van de pitch gaat haar plan nu ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Sony BMG was ook onder de indruk van de ondernemingsplannen van de vier andere Lopend Vuur finalisten. Het label gaat daarom ook deze vier acts begeleiden bij het uitvoeren van hun plannen. De bands krijgen in ieder geval allen een distributiedeal bij Rough Trade. Kijk voor meer informatie op de website van [url=http://www.lopendvuur.nl]Lopend Vuur[/url].

Koos van Dijk doet presentatie van Dommering tot Dekker

Datum: 05-11-2008
Auteur: app-poparchief-prd
Poparchief Groningen organiseert op zaterdag 15 november in Grand Café Jan Dekker in het centrum van Winschoten een middag over de popmuziek in het Oldambt. Tijdens deze middag, getiteld Van Dommering tot Dekker - 50 jaar Popmuziek in het Oldambt, zal een aantal bands optreden die een weerspiegeling zijn van het belang van de regio voor de popmuziek. Ook worden er interviews en rondetafelgesprekken gehouden en is er een tentoonstelling van uniek archiefmateriaal. Ook wordt de Herman Brood-film ‘Up and Down’ van Piet Wichers vertoond. De line-up was al bekend, maar nu is ook bekend geworden dat de legendarische manager van Herman Brood en voormalig eigenaar van ’t Pleintje in Winschoten Koos van Dijk de middag zal presenteren! De line-up: New Adventures Nicky and the Jesters Second Skin Speedo Presentatie: Koos van Dijk Van Dommering tot Dekker – 50 jaar Popmuziek in het Oldambt gaat op 15 november om 13.00 uur van start en duurt tot ongeveer 18.00 uur – en kom op tijd, want anders mis je Nicky and the Jesters! De optredens en de rondetafelgesprekken zijn de gehele dag live te volgen via Radio Oldambt (kabel 101.9 en internetradio). De toegang is gratis!!! In het Oldambt, en dan met name in Winschoten, heeft zich de laatste vijftig jaar bijzonder veel afgespeeld op het gebied van de popmuziek. Vele (landelijk) bekende bands zijn afkomstig uit dit gebied. Denk daarbij aan de Ro-d-Ys, Nicky and the Jesters, New Adventures, Second Skin en Benjamin B. Met name in de jaren zestig en zeventig waren regionale jeugdsozen als Stone Free belangrijk. Maar denk ook aan podia als Zaal Dommering en ’t Pleintje, waar Herman Brood manager Koos van Dijk ontmoette.

Gideon Festival 2010: eerste namen bekend

Datum: 03-08-2010
Auteur: app-poparchief-prd
De vierde editie van A rocket ride to Gideon music festival in Groningen vindt dit jaar plaats op 4, 5 en 6 juni. De eerste bevestigde namen zijn al bekend: Vive la fete, Gumnaam, the Slapbacks, Peelander-Z, Electric eel shock, Accelerators en Shaking Godspeed. Er worden rond de honderd bands/acts verwacht uit binnen en buitenland. [b]Landelijke aandacht[/b] De organisatie werkt dit jaar samen met de NCRV, waarmee het festival zich ook landelijk op de kaart zet. De NCRV heeft een contest uitgeschreven waarmee bands een podiumplek op het festival kunnen winnen. Op de site van [url=http://www.ongekendtalent.nl]Ongekend Talent[/url] hebben ongeveer 200 bands zich aangemeld. Tot 1 april kun je hier stemmen op je favoriete band. Uit de top 3 zal de organisatie een winnaar kiezen. Voor meer informatie en de kaartverkoop kijk op de website van [url=http://www.gideonfestival.nl]Gideon[/url].

EUROSONIC NOORDERSLAG 2012

Datum: 30-11-2011
Auteur: app-poparchief-prd
Het programma voor Europa's grootste showcasefestival <a href="http://www.poparchiefgroningen.nl/festival/info/16/eurosonic-noorderslag/">Eurosonic Noorderslag</a> 2012 is inmiddels rond. Vanaf woensdag 11 januari 2012 zijn, verdeeld over 3 dagen, zo'n 170 Europese acts te zien tijdens Eurosonic. Focusland is dit jaar Ierland. De traditionele afsluiting met Noorderslag op de zaterdag in de Oosterpoort biedt plaats aan bijna 60 Nederlandse bands en artiesten, die zich het afgelopen jaar in de kijker speelden. <br><a href="http://www.poparchiefgroningen.nl/act/info/1247/the-black-atlantic/">The Black Atlantic</a> en <a href="http://www.poparchiefgroningen.nl/act/info/1594/dope/">Dope D.O.D.</a> zorgen voor een Gronings tintje tijdens het officiële programma van Eurosonic, waarbij laatstgenoemde dat eveneens doet op Noorderslag. <a href="http://www.poparchiefgroningen.nl/act/info/1065/awkward/">Awkward I</a> en <a href="http://www.poparchiefgroningen.nl/act/info/1315/kraantje-pappie/">Kraantje Pappie</a> maken daar het Groningse plaatje compleet.<div><br></div><div>In de diverse <a href="http://www.poparchiefgroningen.nl/news/article/197/">schaduwfestivals</a> zal de noordelijke inbreng wat groter zijn. GrunnSonic is zelfs geheel gewijd aan Groningse acts (zie hiernaast).<div>Voor meer actualiteiten en het complete programma van Eurosonic Noorderslag kijk op de site van <a href="http://festival.eurosonic-noorderslag.nl/nl/">Noorderslag</a>.</div></div>