U bent hier: Home Nieuws 2011 Archief

2011 Archief

Concertserie De Vrije Hand terug van weggeweest

Datum: 11-02-2011
Auteur: Patricia Ottay
De concerten van De Vrije Hand gaan weer van start. Na een pauze van twee jaar starten zondagmiddag 13 maart Jeroen de Jong de nieuwe reeks in Huize Maas. Het publiek is welkom vanaf 15.00 uur, de entree is gratis. Na afloop van de concerten is er live pianomuziek. Huize Maas is sponsor van de nieuwe reeks Vrije Hand concerten. Chris Garrit , onder meer bekend als muzikant van onder andere The Gravediggers en programmeur van het Gideon Music Festival , begeleidt de serie. De Vrije Hand bestaat, met enige onderbrekingen, vanaf 1988 en komt uit de koker van Paul Penninkhof . De organisatie heeft het altijd moeten doen zonder structurele subsidies. De eerdere Vrije Hand concerten vinden plaats in lunchcafé Het Binnenhof, het café van Cultuurcentrum de Oosterpoort , Huize Maas, muziekcafé Koekkoek en café-restaurant Het Pakhuis. Het Vrije Hand basisconcept is dat iedere maand een muzikant het als programmeur voor het zeggen heeft, zonder enig artistiek-inhoudelijk voorbehoud.

EuroSonic krijgt Europese subsidie

Datum: 08-03-2011
Auteur: Patricia Ottay
EuroSonic Noorderslag krijgt de komende vijf jaren 2,1 miljoen euro subsidie van de Europese Unie. De bijdrage is bedoeld voor verdere uitbreiding van het uitwisselingsprogramma ETEP. Europese bands en artiesten kunnen met dit programma verder geholpen worden aan optredens op buitenlandse zomerfestivals. Op dit moment zijn er zo’n zestig festivals betrokken bij het ETEP programma. Om verdere uitbreiding te realiseren, worden er de komende jaren nog meer buitenlandse festivals en muziekorganisaties benaderd. ETEP staat voor European Talent Exchange Program en wordt in 2003 ontwikkeld door Eurosonic, in samenwerking met het European Music Office, Buma Cultuur, de EBU (European Broadcasting Union) en Yourope (Europese festivalorganisatie). Het programma wordt ook ondersteund door Sena Performers. ETEP heeft inmiddels meer dan 400 Europese acts aan ruim 1100 festivaloptredens geholpen.

Krause lanceert experimentele videoclip

Datum: 08-03-2011
Auteur: Patricia Ottay
De nieuwe videoclip Follow Me van Krause (Susanne Clermonts) is uit. Voor de video is de Groningse een samenwerking aangegaan met de Nederlandse regisseur Daniel Nogueira en modeontwerper Antoine Peters. In de clip is gebruik gemaakt van experimentele technieken als computersimulatie en 3D opnames. Het nummer Follow Me is afkomstig van het debuutalbum van Krause getiteld No Guts, No Glory. De videoclip is online te bekijken en te beluisteren op Youtube .

Voorverkoop Gideon Music Festival gestart

Datum: 08-03-2011
Auteur: Patricia Ottay
Afgelopen woensdag is de voorverkoop van het Gideon Music Festival in Groningen begonnen. Het festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni. Dit jaar is het de vijfde keer dat het event plaats zal vinden. De eerste editie van het Gideon Music festival was in 2007 en inmiddels is het Groninger festival uitgegroeid tot het grootste outdoor muziekfestival van Noord-Nederland. Ondanks dat het festival ruimte moet inleveren voor een nieuw bestemmingsplan, blijft er genoeg ruimte over voor een breed programma aanbod. Wel is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor meer informatie kijk op de website van het Gideon Music Festival .

Mr Wallace Winnaar Rode Oortjes Festival 2011.

Datum: 08-03-2011
Auteur: Patricia Ottay
De Groningse band Mr Wallace is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot winnaar van Rode Oortjes Festival 2011. De energieke skaband stond in de finale met de bands Supernovas, The Astonics, Destitution, Nu en Elle Alpha. De jury prees de energie van Mr Wallace en 'het plezier in het muziek maken'. Ook de 'uitstekende muzikanten' waren doorslaggevend voor de juryleden. De band presenteert op 9 april in het Platformtheater de nieuwe cd.