U bent hier: Home Nieuws 2010 Archief

2010 Archief

Een interview met Peter van der Heide

Datum: 03-05-2010
Auteur: Patricia Ottay
Een bekende naam in de (Groninger) muziekscene is Peter van der Heide . Als muzikant draait hij mee sinds het midden van de jaren tachtig in bands als Windischgrätz , The Weanietots , Wishing Tree en Whipster . Anderen zullen hem kennen als popjournalist bij het Dagblad van het Noorden of als programmeur in het Viadukt. Anja de Boer interviewde Van der Heide, lees hier het relaas.

Simplon genomineerd voor Beste Poppodium

Datum: 21-05-2010
Auteur: Patricia Ottay
Simplon is door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) genomineerd voor Beste Poppodium. De VNPF reikt sinds 1997 jaarlijks de prestigieuze prijs Het IJzeren Podiumdier uit voor het beste poppodium van Nederland. Naast Simplon mogen de podia Perron 55 (Venlo), Rotown (Rotterdam) en Trouw / De Verdieping (Amsterdam) ook meedingen naar de prijs. Ook zijn er IJzeren Podiumdieren voor de categorieën beste directeur, beste programmeur en beste festival. Sinds 2009 kiest een onafhankelijke jury van professionals uit verschillende bedrijfstakken van het live-circuit de genomineerden en winnaars. De prijzen worden in mei tijdens het jaarlijkse popgala uitgereikt.

No Repair kansmaker voorprogramma Brian Welch

Datum: 21-05-2010
Auteur: Patricia Ottay
Rockband No Repair uit Veendam/Groningen is in de race om het voorprogramma te verzorgen voor Brian Welch, de voormalig gitarist van de wereldwijd bekende nu-metal band Korn. No Repair is uit meer dan 100 bands gekozen. Er zijn nu nog tien bands over die kans maken op het voorprogramma. Het publiek bepaalt wie er wint door te stemmen via de NCRV website www.ongekendtalent.nl. De finale vindt plaats op 10 juni in concertzaal P3 in Purmerend. Er kan tot 18 mei 12 uur in de middag gestemd worden. Het rocktrio uit het Noorden won vorige maand nog een optreden op festival [festival=12]Gideon[/festival] op de NCRV website door de meeste stemmen te verzamelen van meer dan honderdvijftig bands.

A Rocket Ride to Gideon Music Festival exp. 4.0

Datum: 29-05-2010
Auteur: Gert Plas
Dit jaar vindt van vrijdag 4 juni t/m zondag 6 juni 2010 wederom het [festival=12]Gideon Music Festival[/festival] plaats. A Rocket Ride to Gideon Music Festival Experience 4.0, zoals de officiële naam luidt, biedt dan aan Gideonweg 9 een veelzijdig programma van bekende en minder bekende bands en artiesten uit binnen- en buitenland. Als hoofdacts worden genoemd het Belgische Vive La Fête, het Japanse Electric Eel Shock, de Rotterdamse belofte Elle Bandita en DJ Korsakoff. Maar bij 'Gideon' draait het om meer dan alleen publiekstrekkers. Kenmerkend zijn de brede muzikale opzet en het culturele en duurzame karakter van het festival. De negen podia werken als een muzikale kaleidoscoop, waarbij je van het ene muziekgenre in het andere rolt. Allerlei kunstobjecten, het unieke Gideonterrein en de bijzondere aankleding en verlichting geven het geheel, met name 's avonds, een bijna surrealistische sfeer. [b]Groningse inbreng[/b] Met 110 acts is er ook dit jaar weer voor elk wat wils. Groningse bands en DJ's zijn goed vertegenwoordigd. Regelmatige bezoekers zullen ongetwijfeld al eens het Groningse-Amsterdamse duo The Sixtyniners, The Gravediggers, [url=http://www.myspace.com/athleticpooha]Athletic Pooha[/url], Mad Engine of Simplon's [url=http://www.technootjes.nl/]Technootjes[/url] hebben gezien en gehoord. Andere namen zijn dit jaar o.a. Ravens, Florian Wolff Band, The Heatmachine (Winnaars Rooie Oortjes Festival), Ausputzer, Chiron, Cochon Bleu, Cosmic Spring, Alec Trix, No Repair (Ongekend Talent-winnaars), The Wild Berrys, Forward Sound Movement, The Gringo's, DJ Steely, DJ Porno, Harde Baas, DJ Boppin Smarty, G-THO, Massier & Arwin Lee, Tommy Ebben & The Small Town Villains, Tamar Lewis, Doctor Scalpel And The Incisions, A Liquid Landscape, Marlon Penn, Mimics, Bassid, Jona, Lisa Kruijer. Simplon verzorgt vrijdag en zaterdag een dance stage met o.a. Septum, Freak Strano, Miguel & Davlov, Orchid en K.Cee. Zie voor het gehele programma en/of aanpassingen de [url=http://www.gideon-festival.nl/site/home]website[/url] van Gideon Music Festival.
Op zaterdag 5 juni vindt voor het eerst een officiële New Attraction Award Party plaats in Simplon. De Award Party belooft een unieke preview te worden van het festival [festival=13]New Attraction[/festival] dit jaar op 3 juli aan de Kardingeplas in Groningen. Naast de bekendmaking van het festivalprogramma worden ook de nominaties voor de New Attraction Awards bekend gemaakt. Bezoekers krijgen een V.I.P.-behandeling en een gratis ticket voor het New Attraction festival op 3 juli. Host van de avond is MC Complex. Tijdens de Award Party zullen diverse artiesten die het festival aandoen aanwezig zijn. Naast optredens van onder meer Us en DJ Lowpro is er een Shout Out! wedstrijd, waarbij deelnemers filmpjes kunnen inzenden op het New Attraction YouTube kanaal. De winnaar krijgt speciale V.I.P. kaarten voor het festival. Verder zijn er tijdens de Award Party speciale battles en showcases voor artiesten, dansers en freestyle voetballers (Panna). De deuren van Simplon gaan om 20.30 open. Hou de website [url=http://www.newattraction.com]New Attraction[/url] in de gaten voor updates over het festival en onder andere de New Attraction Award Battles en Shout Out!.