U bent hier: Home Nieuws 2009 Archief

2009 Archief

Nu ook Kraantje Pappie op luisterpaal

Datum: 04-11-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Groningen is de afgelopen tijd goed vertegenwoordigd op VPRO's 3voor12-luisterpaal. Waar recentelijk Krause en Klein al op VPRO's 3voor12-luisterpaal waren te beluisteren, is nu de debuut-EP van Kraantje Pappie aan de beurt. [i]Boulimia[/i] heet de schijf, met als ondertitel 'De ik ben vol van mezelf ep'. De CD is uitgebracht op het hiphoplabel Noah's Ark, opgezet door de bekende Amersfoortse mc Jiggy Djé. Simplon beleefde op 29 oktober jl. de primeur met de CD-presentatie van deze Groningse mc. Surf [url=http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/42661027#luisterpaal.42661027]hier[/url] naar de plaat, maar wees er snel bij, want de muziek is slechts gedurende korte tijd te beluisteren.

Tribuutconcert Jan Suiveer (The Javelins)

Datum: 13-11-2009
Auteur: app-poparchief-prd
Zaterdag 14 november wordt er in Huize Maas een tribuutconcert gegeven ter nagedachtenis aan de in 2008 overleden zanger, Jan Suiveer, van de Sixtiesband The Javelins. Samen met hun muzikale vrienden en de fanclub geven de overgebleven leden van The Javelins; Sip Pluim, Wim Feith, Joop Hamming en Fries Wolma een muzikaal concert, ter ere van hun overleden frontman, vriend en zanger, waarmee zij 46 jaar lang mee hebben opgetreden. Samen met hem hebben zij overal in Nederland en ook in Duitsland opgetreden. En met veel succes. In hun boek : “It’s only R&R, but we like it” , staan hun verhalen opgetekend. Het belooft een bijzonder avond te worden en een must voor iedereen, die de groep een warm hart toedraagt. De muzikanten die meedoen zijn o.a. Pé en Rinus, Sijtse Scheeringa, Eddie Meijer en Bert Veldkamp, Inki de Jong, Marjan Feith, Wim Angerman, Jur Eckhardt, The Five Cousins, The Askay Brothers, Lou Leeuw, Jeroen Suiveer. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Huize Maas en Plato. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Expositie DiscCoverArt is begonnen!

Datum: 20-11-2009
Auteur: Gert Plas
De DiscCoverArt-expo van het Poparchief draait om muziekcassette-artwork van Groninger bodem. Derhalve aandacht voor (grafisch) vormgevers, die vanaf de jaren tachtig met hun ontwerpen een belangrijk stempel hebben gedrukt op de muziekscene in Groningen. Te beginnen met Tup Wanders, bij velen beter bekend als Tuppus.

Vera benefietavond voor Het Glazen Huis

Datum: 23-12-2009
Auteur: Gert Plas
Poppodium Vera houdt woensdag 23 december onder de naam De Collecte een benefietavond voor Het Glazen Huis. Vele Groningse acts zullen hierbij optreden, waarbij de opbrengst gaat naar de strijd tegen malaria. Kaartjes zijn alleen ’s avonds verkrijgbaar aan de kassa van Vera, dus wees er snel bij voordat het uitverkocht is. Wie het goede doel wil steunen en ook nog eens een indruk wil krijgen van het muzikale talent dat momenteel hier te lande rondloopt, kan vanaf 20.00u terecht in Vera. De bands staan vast, de exacte volgorde nog niet, dus onder voorbehoud een overzicht: Mainstage: Presentatie: Janine Abring (De Jakhalzen/TV Noord) Pauze DJs tot 00.00 uur: Joey & Arnoud 20.30 Florian Wolff 21.15 Tommy Ebben 22.00 [url=http://www.myspace.com/growlinlovepain]Growlin’ Love & Pain[/url] 22.45 Dudettes 23.30 LPG 00.00 [url=http://www.myspace.com/jaypmusick]Jay-P[/url] 01.00 Krause 01.45 [url=http://www.myspace.com/rohbadobh]DJ Rohbadobh[/url] 02.45 [url=http://www.break-fast.nl/website/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=2&Itemid=3]Break-fast Crew[/url] Downstage: Presentatie: Marije Brouwer 20.45 Kim Janssen 21.30 [url=http://www.myspace.com/corijn]Corijn[/url] 22.15 [url=http://www.musicfrom.nl/artiesten/7887/klein.html]Klein[/url] 23.00 The Black Atlantic 23.45 Awkward I
In het kader van de DiscCoverArt-expositie in de hal van RHC Groninger Archieven ditmaal een artikel over illustrator, beeldend kunstenaar en fotograaf Willem Kolvoort, alias Snorkel.