U bent hier: Home Nieuws 2007 Archief

2007 Archief

Poparchief Groningen zoekt eindredacteur

Datum: 02-01-2007
Auteur: Barbie
Taken en verantwoordelijkheden Je bent verantwoordelijk voor het bewaken, aanpassen en coördineren van het redactieproces van de website. Je bent in staat zelfstandig, maar in samenwerking met projectcoördinatie, een volledige redactie op te zetten en de redactieleden te begeleiden. Tevens vervul je een actieve rol in het versterken van de positie van de website. Je bent een gezicht van het Poparchief Groningen naar buiten en hebt een representatieve taak richting lezers, redactionele contacten, media en andere geïnteresseerden. Profiel Als ideale kandidaat heb je een overtuigende kennis van de popmuziek in stad en provincie Groningen heb je ervaring binnen een redactie bij voorkeur als hoofd- of chef- redacteur in de mediasector, bij voorkeur bij een of meerdere webredacties. Je bent innovatief en hebt vooruitstrevende ideeën. Je beschikt over een redelijke kennis van online media, je hebt een goed netwerk binnen de lokale en nationale muzieksector en je bent ondernemend ingesteld. Je werkt gestructureerd en bent goed in staat het redactieproces efficiënt in te richten. Je bent in staat op inspirerende wijze leiding te geven aan de vrijwillige redactieleden. Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau. Daarnaast ben je breed inzetbaar en ben je in staat pr-activiteiten op te zetten in samenwerking met de projectcoördinatie. Wij bieden naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden een prettige werkplek in een jong en gedreven team. De standplaats is Groningen. Interesse? Informatie kun je inwinnen bij mevrouw E. Iwema afdeling Personeelszaken, tel: 050 5992000. Sollicitaties (brief en CV) kunnen gericht worden aan e.iwema@groningerarchieven.nl, t.a.v. Vacature Eindredacteur Poparchief Groningen. Einddatum inzenden sollicitatie: 1 augustus 2007

Poparchief brengt serie ansichtkaarten uit!

Datum: 10-01-2007
Auteur: app-poparchief-prd
Er zijn vier kaarten uitgebracht van vier verschillende muziekgroepen uit stad en provincie Groningen. Dit zijn: Krause (foto gemaakt door [url=www.henx.nl]Henx[/url]) The Javelins (foto gemaakt door Harry Nienhuis) The Ro-d-Ys (foto gemaakt door Greeth Smit) Audiotransparent (foto gemaakt door [url=http://gerben.onyourpicture.com/]Gerben Kolkena[/url]) De kaarten zullen onder meer te vinden zijn in de hal van de RHC Groninger Archieven, bij de Openbare Bibliotheek, verschillende grote podia en platenzaken in de stad. In de provincie zijn de kaarten ook verkrijgbaar bij de Openbare Bibliotheken. Wees er snel bij, het gaat om een beperkte oplage!

Eerste Verhaal geplaatst op de website

Datum: 07-02-2007
Auteur: Barbie
De eerste mooie anekdote is geplaatst bij het onderdeel [section=21]Verhalen[/section] op deze website. Op deze plek zullen in de nabije toekomst meerdere verhalen en anekdotes te lezen over Groningse muziekevenementen, concerten, bands en meer. Als je zelf, als muzikant of muziekliefhebber, een leuke herinnering of een goed verhaal over de muziek in Groningen hebt dat je hier geplaatst wilt zien, stuur dit verhaal, van maximaal 500 woorden, dan op middels de [section=7]REAGEER[/section] link.
Een jaar geleden heeft Groverpop de diverse media in Groningen laten weten dat zij vond dat er bijzonder weinig aandacht in alle schrijvende media was voor het wel en wee van de Groninger Popwereld. Voor de Hazewinkel Pers was dit direct aanleiding om contact te zoeken met Groverpop en al op 1 maart 2006 kwam de Krant van Groningen (wordt elke woensdag huis-aan-huis bezorgd in de stad) met een wekelijkse poppagina in deze krant, onder de noemer Groningen Rockcity. De redactie van de pagina ligt geheel in handen van Groverpop en zij heeft voor de pagina complete vrijheid, geen genre belemmeringen, alles mag, van metal tot brave entertainment popmuziek. Sinds de afgelopen weken heeft Groverpop de pagina uitgebreid met eigen fotos en recensies van bijzondere concerten in Groningen. De reden hiervan is om een breed lezerspubliek naar de pagina te trekken die naast de foto van bijvoorbeeld Van Dik Hout of Blof ook een bericht kan lezen van talenten als bijvoorbeeld Les Enfants Terrible. Vaststaat dat de pagina heel goed gelezen en gevolgd wordt. Ook moet de redactie tegenwoordig keuzes maken voor de items, er zijn veel meer items per week dan er geplaatst kunnen worden. Ook de diverse betrokken poporganisaties en podia hebben inmiddels de pagina gevonden en willen graag extra aandacht generen via deze mogelijkheid. Groverpop werkt hier samen met Hazewinkel Pers graag aan mee. Al met al een mooi initiatief dat nu haar tweede jaar in gaat. Vanaf heden zal Groverpop ook maandelijks de pagina uploaden naar hun website. Ze zijn straks ook terug te vinden onder het kopje media. Voor meer info kijk op de website van [url=http://www.groverpop.nl]Groverpop[/url].
Op zondag 11 maart wordt het boek Rockin on Paper feestelijk gepresenteerd in Vera. Rockin on Paper is het rijk geïllustreerde boek over de unieke Vera concertposters en de vele opmerkelijke verhalen van artiesten, vrijwilligers en bezoekers van de Vera club. Het boek gaat bovendien vergezeld van een DVD met nooit eerder vertoonde video-opnames van een aantal legendarische live concerten in Vera. Vera staat internationaal bekend als een van de coolste plekken in de alternatieve popscene. Voor de DVD werden uit ruim 400 uur video-materiaal de beste fragmenten geselecteerd: Sonic Youth, Dinosaur Jr., The Gunclub, Giant Sand, The Cosmic Psychos, Beat Happening, The Gories, Jon Spencer Blues Explosion, Dead Moon, Sebadoh en Monster Magnet, uit de tijd dat ze nog net niet door het grotere publiek waren ontdekt. In het boek vertellen artiesten als Mick Collins en Kim Gordon over hun belevenissen in en om de club. Rockin on Paper telt 320 full color pagina's, met bijzondere bijdragen van o.a. de schrijvers Meindert Talma, Nyk de Vries en Karel ten Haaf, maar vooral ook met heel veel concertposters uit het Vera archief. De posters zijn een belangrijk onderdeel van de charme van de club. In de grafische werkplaats worden ze sinds de jaren '80 door een kleine, wisselende, groep enthousiaste vrijwilligers gezeefdrukt. Het zijn kleine kunstwerken, verzamelobjecten, die vaak al tijdens de concerten van de muur worden gehaald als aandenken. Initiatiefnemers van het boek zijn twee voormalige Vera zeefdrukkers Niek Schutter en Ricky van Duuren, die nu samen ontwerpbureau Spoetnik runnen. Niek en Ricky maakten in de jaren '80 en '90 honderden posters op de zeefdruk van Vera. Het boek is te koop via www.veraboek.nl