U bent hier: Home Nieuws 2006 Archief

2006 Archief

My Generation tapes voor poparchief

Datum: 29-10-2006
Auteur: Albert Koops
Poparchief Groningen heeft via Koen van Krimpen 9 U-Matic videobanden binnengekregen met concertregistraties van het befaamde "My Generation" festival uit 1983. Bij elkaar een uur of 4 muziek. Deze tapes worden gedigitaliseerd door GAVA en daarna zijn ze te bekijken op de studiezaal van RHC Groninger Archieven. Kom regelmatig terug op deze site om te zien wanneer je de tapes kunt komen bekijken.

Kick Off Poparchief Groningen

Datum: 16-11-2006
Auteur: h.romijn@groningerarchieven.nl
De Kick Off is daar! Vanaf vanmiddag 13.00 uur in het gebouw van RHC Groninger Archieven. Kom en geniet van livemuziek en exposities van LP hoezen, posters en meer. De Kick Off is onderdeel van de manifestatie Fenomeen Brood van het Groninger Forum. www.groningerforum.nl

Poparchiefdag groot succes!!

Datum: 22-12-2006
Auteur: Barbie
De Kick Off van het Poparchief Groningen op zaterdag 18 november was een groot succes! De opening werd verzorgd door Harry Rijnbergen en Frank Schaap (vj SF&L). Zij leverden voor de opening een videoclip getiteld Blockhead. De groep Benjamin B vertolkte speciaal voor deze gelegenheid een aantal nummers van de Groninger sixtiesband The Ro-d-Ys. Vanaf half twee 's middags waren er optredens in het RHC gebouw van onder meer Audiotransparent, The Javelins, Krause en Lou Leeuw Band. Ook Awkward i, Mount Hagen, Linde Nijland en Tiedo speelden akoestische sets in de kantine van het RHC gebouw. Ook was er een expositie van de priv├ęcollectie van Koen van Krimpen en van popmateriaal dat al bij de archieven ligt. Bij de inbreng is prachtig popmateriaal binnen gekomen. Een deel van het materiaal zal in het nieuwe jaar op de website te bewonderen zijn. Kijk bij het onderdeel Podia / Festivals bij KickOff Poparchief Groningenvoor foto's van de dag!