U bent hier: Home Nieuws 16-jarige Lennard Steiginga uit Loppersum winnaar NightHunt 2018
© Pieter Broesder
16-jarige Lennard Steiginga uit Loppersum winnaar NightHunt 2018

16-jarige Lennard Steiginga uit Loppersum winnaar NightHunt 2018

 
Datum: 09-07-2018

Jonge deelnemers lieten de gitaren janken en ontroeren tijdens de talentenjacht NightHunt op zaterdag 7 juli 2018 in Veendam.

Achter het hoofdpodium op het Museumplein in Veendam zitten Huub Heres, Coos Grevelink en Mark Pot, de drie juryleden die uiteindelijk beslissen wie er als winnaar naar huis gaat.

Was het moeilijk heren? ,,Eigenlijk niet’’, klinkt het uit één mond. Ze zijn tevreden over de kwaliteit van de talentenjacht voor jonge gitaristen uit Veendam en omgeving.. Maar één steekt er met kop en schouders bovenuit, vertelt Heres. En dat is de 16-jarige Lennard Steiginga uit Loppersum. Hij weet met een blues/rock-jamsessie te overtuigen. Grevelink: ,,Daar staat een muzikant, echt iemand die in contact is met zijn instrument.’’ Heres: ,,Hij heeft ook de uitstraling die bij zijn muziek past. Een terechte winnaar.’’

De jury staat op. Alle deelnemers worden op het podium geroepen waar presentator Henk Schaart na een korte toespraak de winnaar bekendmaakt: Lennard Steiginga. Hij krijgt een Eastman westerngitaar die hij vast kan gebruiken voor zijn studie straks aan de popacademie in Enschede. En hij mag zaterdagavond het festival Night of the Guitars openen.
Bron: D v/h N Foto: Pieter Broesder.