U bent hier: Home

Provinciale Popworkshops

Geplaatst op 2019-03-13 18:08:22

Hans Konneman en Teye Wijnterp Het Groninger Popburo start in 1987 met het geven van popworkshops. Na het faillisement van het Popburo zijn er diverse gegadigden, zoals de Stichting Jazz en de Muziekschool, om de Popworkshops voort te zetten. (lees, de subsidie te ontvangen).

 

 

 De subsdiegever wil, met het Popburo debacle nog vers in het geheugen, dat organisatie en vooral financieel management in vertrouwde handen komt. Het Centrum voor Amateurkunst (het latere Kunstencentrum) krijgt die  taak toebedeeld. De provincie Groningen subsidieert deze, op dit moment  nog unieke soort van muziekonderwijs. Provinciale Popworkshops

Met een bus vol geluidsapparatuur rijden popdocent Teye Wijnterp (als een van de eersten in Nederland bevoegd) en technicus/chauffeur Hans Konneman (zie foto hierboven) door stad en platteland om met jongeren in hun eigen omgeving (vaak dorpshuizen en/of jongerencentra) popmuziek te maken. Tien weken achtereen komen ze een avond in de week op een zelfde plaats. Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen, of al een instrument te bespelen. Gelijk aan het einde van de eerste avond spelen ze in bandbezetting al samen een nummer.

 

Provinciale Popworkshops Ongeveer tien jaar lang maakt Teye jongeren enthousiast voor het zelf maken van muziek. Hij overlaadt ze met kennis en tips tijdens honderden workshops waaraan muziekliefhebbers in de hele provincie meedoen. Er ontstaan diverse bandjes uit de Popworkshops.

Dit door de provincie Groningen gestimuleerde, en door Wijnterp op eigen wijze vormgegeven muziekonderwijs valt in een aflevering van NOS Laat, die naar The Old Farm in Ten Boer komen om opnames te maken, op tv. te bekijken.

Provinciale Popworkshops Aan het eind van een seizoen doen deelnemers een optreden waarin ze aan elkaar en het publiek laten zien wat ze kunnen.

 Foto's door Henk Drenth.

 

 

 

 

 

POPgroningen Talent Award 2019

Geplaatst op 2019-01-08 13:51:18

Provincieronde POPgroningen Talent Award: bijna 35 shows op 7 locaties

Op elke vrijdag en zaterdag in februari krijgen bijna 35 acts - afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie Groningen - de kans om hun muzikaal talent te tonen tijdens de POPgroningen Talent Award. De diversiteit onder de acts is ook dit jaar goed aanwezig. Uit de vele aanmeldingen zijn er o.a. bands, singer-songwriters en rappers geselecteerd. De eerste optredens zijn op vrijdag 1 februari in Stadskanaal bij Café de Twee. Starttijd: 20.00 uur. Toegang is gratis. Cirrus Minor

Drie rondes, provincieronde, stadsronde en eindronde
De POPgroningen Talent Award bestaat in totaliteit uit drie rondes; namelijk de provincieronde op 7 locaties in de provincie, de stadsronde in Simplon (7 en 14 maart) en de eindronde in Vera (19 april). Daarnaast zal er dit jaar voor het eerst de ‘Kick-off’ plaatvinden waarbij de deelnemende acts op een interactieve en informatieve manier met elkaar kennismaken en het traject aftrappen. In elke ronde zijn scouts aanwezig die de acts van feedback voorzien. De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic en Eurosonic en zal een jaar lang worden gecoached door een professional uit het werkveld. 

Locaties en data van de provincierondes:

Vrijdag 1 februari 2019 - Café de Twee, Stadskanaal
Vrijdag 8 februari 2019 - Café De Buurvrouw, Leek
Zaterdag 9 februari 2019 - De Pluu, Winsum
Vrijdag 15 februari 2019 – Het Raadhuis, Wildervank
Zaterdag 16 februari 2019 - Café Carambole, Winschoten
Vrijdag 22 februari 2019 - Bar Meneer Jansen, Appingedam
Zaterdag 23 februari 2019 - JC Express, Uithuizen

Line-up provincieronde:
Abalone, Bas Korthuis, Breakpoint Nine, Cashmyra, Court Seven, Citizens of Tranquility, Curnoi, De Nachtwinkel, DOR, Else Schreur, Flows & Wagwan (Alumni), Het Kanaal, Hollow Men, Marie Jones, Moon Almighty, Muffkutz, Nasi-M & Aso, Pagan Drive, Prins, Punani Collective, Roni & The Last Minutes, Rooks, SheepSkin Wolves, Shoyu, The Bloody Bastards, The Lay, The Samuels, Untold Stories, Van Marban, Waan van de Dag, WeXler, Ylvalie, Zeisz]]

 Bron: POPgroningen. Op de foto: Cirrus Minor, houder POPgroningen Talent Award 2018 © Fotografie: Floris Duijn