Overzicht

Periode: 2016 - nu
Plaats(en): Groningen
Status: actief
Adres: Martiniplaza Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Sterren in Martiniplaza

Sterren in Martiniplaza

Groninger Springtij is een term die een periode aangeeft in de jaren '70.  In die tijd is het voor de Groninger horeca verplicht om live muziek in de zaak te hebben, als men een aanzienlijk latere sluitingstijd wil hanteren dan gebruikelijk voor een avondzaak. De plaatselijke musici profiteren dankbaar van deze regeling. Door het grote succes van Herman Brood - die daarvoor jarenlang avond aan avond de lokale podia bespeelt - vindt er eind zeventiger, begin tachtiger jaren een opleving plaats van de landelijke aandacht voor Groninger popgroepen. Poprecensent Syp Winia begint in het Nieuwsblad van het Noorden de opleving te duiden als een 'springtij'. 

Bron: sterrenin.martiniplaza.nl

Sterren in Martiniplaza 2016 is een groot succes. Publiek, muzikanten en organisatie zijn zeer tevreden.

Op 14 januari 2017 staat daarom een tweede editie gepland met twintig bands, verdeeld over vier podia. Zij brengen het repertoire uit de Groninger Springtijperiode opnieuw op de planken.

Naast'special guest' John Watts (Fischer-Z) ziet de line up in 2017 er als volgt uit: T-99 (starring Mischa den Haring), Jan Rot & Streetbeats, Hans Dulfer, Splitsing/Jazzpolitie, Weekend at Waikiki, AA & the Doctors, Inge van Calkar, Phoenatix, Lex Koopman & Bonnie Boonstra, Bertus Borgers, Alides Hidding, Social Security, La Danza Moderna, Gina's Band of Blues, Cochon Bleu, Hans van Lier Bluesband en the All Star Band.