Overzicht

Periode: 1984 - 1990
Plaats(en): Groningen
Status: gestopt
Adres: Stadspark, Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Sterren in het Park

Sterren in het Park

Red Marker Sterren in het Park
Wanneer muziek- en theaterfestival Sterren in het Bos structureel te veel bezoekers trekt voor de capaciteit van het Sterrebos, wordt het festival in 1984 verplaatst naar de speelweide van het Groninger Stadspark.

Wanneer muziek- en theaterfestival  Sterren in het Bos structureel te veel bezoekers trekt voor de capaciteit van het Sterrebos, wordt het festival in 1984 verplaatst naar de speelweide van het Groninger Stadspark. De naam wordt aangepast tot Sterren in het Park. Dit is trouwens al jaren eerder (in 1978) tevergeefs door de organisatie aangekaart en in 1979 eenmalig gebeurd .

De overgang van het knusse Sterrebos naar de weidse vlakte in het Stadspark is wel eventjes wennen, maar dat zit de verdere groei van het festival niet in de weg. Al gauw weet de Groninger muziekliefhebber de weg naar het park te vinden. Het bezoekersaantal van het festival stijgt van voorheen rond de zesduizend tot soms ruim  boven de tienduizend per aflevering. Aan zowel spektakel als kwalitatieve hoogstandjes ontbreekt het niet en de sfeer zit er goed in.

Het is het festival echter niet gegeven om in rust te gedijen. De nieuw lokatie brengt aanzienlijk hogere productiekosten met zich mee en de inkomsten (subsidies, sponsoring, verpachting horeca) blijven daarbij achter. De Stichting Groninger Zomermanifestatie dreigt in moeilijkheden te komen. Alleen door de Zomermanifestatie-onderdelen literatuur, film en beeldende kunst te schrappen, een strakker financieel bewind te voeren en een schuldsaneringsplan voor de komende vier jaar met de gemeente overeen te komen, hoeft in 1985 nog niet rigoureus in het muziek- en theateraanbod gesneden te worden. 

---------------------------------------------------

Aan dit artikel wordt momenteel verder gewerkt. Kom over een tijdje nog eens terug.

 

53.2032129 6.5408369