Overzicht

Periode: 2001 - nu
Plaats(en): Groningen
Status: actief
Adres: Oude Ebbingestraat 39-41

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Platosonic

Platosonic

Muziekspeciaalzaak Plato organiseert sinds 2001 middels intieme instore-concerten tijdens Eurosonic Noorderslag een eigen mini-variant van dit internationale showcasefestival, met bands en artiesten die tevens op het hoofdfestival spelen.

Voor meer info per editie: klik hierboven in de menubalk op de tab 'Per jaar'.

Sinds 1998 heeft muziek- en filmspeciaalzaak Plato ook een vestiging in Groningen, aan de Oude Ebbingestraat 41. Een handelsmerk van Plato is het instore-concert: een band of artiest treedt gedurende openingstijd op in de winkel onder het toeziend oog van het al dan niet winkelende publiek. De afstand tussen band en publiek is in zo’n situatie zowel letterlijk als figuurlijk veel kleiner dan bij een regulier optreden en levert vaak bijzondere optredens op.

Sinds 2001 wordt deze opzet ook gebruikt voor Platosonic, een officieel door Eurosonic Noorderslag ondersteund festival. De naam Platosonic is pas sinds enkele jaren in gebruik, in de beginjaren nog geschreven als PlatoSonic. De ernaast gelegen Coffee Company voegt zich in de loop der tijd bij deze formule. Het is een zogeheten ‘daytime instore festival’, wat inhoudt dat een flink aantal Eurosonic- en Noorderslag-acts overdag gratis te bewonderen is in de winkel. De kleinere, intieme setting leidt er in een aantal gevallen toe dat artiesten speciale accoustische versies van nummers spelen, omdat dat beter tot zijn recht komt.

Acts als Mando Diao, Zita Swoon en Phoenix spelen er vóór hun grote doorbraak, meer recent zijn Isbells en Rue Royale er te zien geweest. Uit Nederland hebben Bettie Serveert en Moss er onder meer gestaan en dichter bij huis The Black Atlantic en Audiotransparant.