Overzicht

Jaar: 1992
Plaats(en): Groningen
Adres: Trompsingel 27, Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Noorderslag Noorderslag 1992

Noorderslag 1992

Editie: 6
Acts: 29
Datum: 4 januari 1992
Popprijs: The Ex

Info:
Het is het eerste jaar dat stichting Conamus (een stichting die zich bezighoudt met de promotie van Nederlandse popmuziek) mede-organisator is naast Stichting Pop Groningen en De Oosterpoort; voor Stichting Pop Groningen is het de laatste keer.
Een andere nieuwe traditie is dat de winnaar van de Popprijs (voorheen BV Popprijs) vanaf 1992 bekend wordt gemaakt tijdens Noorderslag. Aan het Amsterdamse The Ex de eer de eerste in een lange reeks te worden. Er wordt in dat jaar door het publiek nog niet met bier naar de winnaar gegooid.

Met vier Groningse en drie  Friese bands is het noorden op deze editie goed vertegenwoordigd.

Programma Noorderslag 1992 (alfabetisch):

Kort verslag van muziekfestival Noorderslag, dat voor de zesde keer wordt georganiseerd in de Oosterpoort in Groningen. Met live-beelden van het Groningse Jammah Tammah, een expositie van Nederlandse platenhoezen en de winnaar van de Popprijs 1991: The Ex.

Maker: OOG TV
Programma: Nieuws
Presentatie: Cunera van Selm
Datum uitzending: 6 januari 1992
GAVA-nr: AV15239
Tijdsduur: 01 min. 21 sec.

Het OOG-TV programma Goo! besteedt uitgebreid aandacht aan Noorderslag 1992, dat in De Oosterpoort in Groningen plaatsvindt. Met beelden van Captain Nemo, Daryll Ann, Klinkhamer, Thud!, Rowwen Heze, Quazar, Jammah Tammah, Deinum en De Raggende Manne. De Popprijs wordt uitgereikt aan The Ex en er zijn interviews met Johan Westerman (Captain Nemo), Thomas de Jager (Thud!) en de Groningse band Jammah Tammah.

Maker: OOG TV
Programma: Goo!
Presentatie: Melcher Hillmann
Datum uitzending: 17 januari 1992
GAVA-nr: AV15242
Tijdsduur: 26 min. 34 sec.