Overzicht

Jaar: 1990
Plaats(en): Groningen
Adres: Trompsingel 27, Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Noorderslag Noorderslag 1990

Noorderslag 1990

Editie: 4
Acts: 30
Datum: 6 januari 1990

Info:
Vierde editie, nadat er in 1989 geen Noorderslag heeft plaatsgevonden. Wel is er in november 1988 Eurorock; een festival met Europese en Nederlandse bands.
Met de introductie van een seminar - een idee van Peter Smidt van (mede-)organisator Stichting Pop Groningen - dat voorafgaat aan het festival en dat bedoeld is voor iedereen die zich professioneel met popmuziek bezighoudt, is een landelijk bekende manifestatie geboren.

Het is het jaar van de opkomst van het 'nieuwe fenomeen' dance muziek. Hiphop gaat al wat langer mee, maar het genre krijgt voor het eerst een eigen zaal toebedeeld.

In de line-up is het noorden vertegenwoordigd door 4 Friese en slechts 1 Groninger band: de pretpunkers van de Boegies mogen de Groningse eer hoog houden, met succes. Een aantal maanden later stopt de band echter, tot spijt van velen. 

 Programma Noorderslag 1990 (alfabetisch):

Verslag van de vierde editie van muziekfestival Noorderslag in de Oosterpoort, met onder meer De Artsen, D.A.M.N. de house party in het atrium en het 10-jarig jubileum van de Groningse pretpunkband Boegies. Organisatoren Peter Smidt en Rob Kauffman vertellen over het ontstaan van het festival en de trends van 1990.

Maker: OOG TV
Programma: reportage
Datum uitzending: 18 januari 1990
GAVA-nr: AV15081
Lengte: 10 min. 32 sec.