Overzicht

Periode: 2014 - nu
Plaats(en): Groningen
Status: actief
Adres: O'Calleighs Pub, Groningen (2014) Vera Groningen (2015 - heden)

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Negersonic / Jagersonic

Negersonic / Jagersonic

Sinds 2001 is het traditie dat  DJ De Rooie Neger de vrijdag in Vera afsluit tijdens Eurosonic. De Rooie Neger is Erick Hoezen, afkomstig uit Klazienaveen. Hij dankt zijn artiestennaam aan de roodharige afro die ooit zijn hoofd sierde. Zijn muzikale motto: 'Van Slayer tot Schlager', wat zoveel betekent als: op een avondje De Rooie Neger kan je van alles verwachten op muzikaal vlak.

In 2014 organiseert hij voor het eerst een klein eigen festival in O'Calleighs Pub tijdens Eurosonic, genaamd Negersonic. Een jaar later verhuist hij  naar Vera's kelderbar, alwaar hij een bonte verzameling artiesten uitnodigt. Zo staan naast typische 'Vera' bands als de Bökkers, Death Alley, The Miseries en Raketkanon ook vertolkers van het Nederlandse levenslied Lucas & Gea er in een kolkende kelderbar.

Vanwege het succes herhaalt hij deze formule in 2016, met Frank en Mirella, die staan geprogrammeerd tussen Peter Pan Speedrock, The Deaf, Iguana Deathcult, Cocaine Piss en de Paceshifters. De naam is inmiddels veranderd in Jagersonic, onder het mom 'Van Slayer tot Schlager, van Neger naar Jager'.