Overzicht

Periode: 1983 - 1983
Plaats(en): Groningen
Adres: Trompsingel 2, Groningen
Status: gestopt

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals My Generation

My Generation

Afscheidsconcert van Solution
Op 5 februari 1983 werd een popreünie gehouden in de Oosterpoort in Groningen. Geïnspireerd door de Haagse Beatnach organiseren de musici Eddie Meijer en Meindert Bontsema een soortgelijk feest. De naam My Generation was ontleend aan een hit van de Engelse groep The Who. Maar liefst dertig bands uit de jaren 60 en 70 traden hier op. Het hoogtepunt was zonder twijfel het afscheidsconcert van Solution om middernacht.

Meer dan alleen muziek
Behalve optredens waren er meerdere activiteiten: een tentoonstelling over The Beatles (van de Duitser Rainer Moers), fanclubs presenteerden zich en archieven gaven acte de présence. Daarnaast kon het publiek genieten van mode- en dansshows met kleding uit de periode waar de reünie over ging. Het festival trok veel aandacht: niet alleen van bezoekers, maar ook van de lokale radio die opnames maakte van de muzikale optredens en live verslag deed vanaf het festival.

Voor het eerst op vinyl
Sommige bands die op het festival speelden, hadden jaren niet meer in hun oorspronkelijke samenstelling gespeeld, waren gestopt of hadden een ander muzikaal idioom ontwikkeld. Dat was voor velen aanleiding om al maanden van te voren weer te repeteren. Anderen wilden goed voor de dag komen, omdat er van de optredens een live-elpee zou worden gemaakt. Voor veel groepen was het de eerste keer was dat ze op vinyl te horen zouden zijn.

Het affiche
De groepen die optraden zijn zichtbaar op het affiche van het festival. Een krant met alle gegevens van de optredende bands completeerde het geheel. De plaat zou uiteindelijk een dubbelelpee worden en verschijnen op het Groninger North Star label.