Overzicht

Periode: onbekend - nu
Plaats(en): Groningen
Status: actief
Adres: Bernoulliplein Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Leutje Festival

Leutje Festival

Het festival, dat ooit begint als ‘buurtfeestje’, is inmiddels uitgegroeid tot een (gratis toegankelijk) erg goed bezocht buurtfestival, dat mede dankzij zijn trouwe bezoekers nog altijd zijn gemoedelijke sfeer heeft behouden. 2015 is de elfde editie.

Een festival voor iedereen met muziek, dans, theater en natuurlijk kinderactiviteiten. Lekker chillen in het gras, picknicken, je laten schminken of gewoon even genieten van een kopje koffie, poffertjes, een suikerspin, live-muziek of een dansje wagen. Kortom het Leutje Festival heeft een lekker ongedwongen sfeer.

Het Leutje Festival wordt mogelijk gemaakt door het WOK (Stichting Wijkoverleg Korrewegwijk), Gemeente Groningen en door de enthousiaste inzet van een aantal bewoners en stadjers.

Begin 2017 wordt besloten het festival in dat jaar niet door te laten gaan. Het kleinschalige festival op Bevrijdingsdag is te populair geworden.
Het festival op het Bernouilliplein in de Korrewegwijk is twaalf jaar lang een begrip. In 2016 trekt het 3000 bezoekers: een recordaantal. Maar het succes heeft een keerzijde. Grote festivals moeten aan strengere eisen voldoen, er is meer personeel nodig en beveiliging.
De organisatie wil vanaf 2018 weer een kleinschalig festival houden, dat alleen buurtbewoners trekt.

https://www.facebook.com/leutjefestival/?fref=ts