Overzicht

Periode: onbekend - nu
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Graspop

Graspop

Festival Graspop in Baflo bestaat sinds 1992. Het initiatief is opgezet door een aantal gedreven bestuursleden van de jeugdsoos Eagle in Baflo. Met hulp van zo'n 40 vrijwilligers is de eerste editie een feit. Voor de eerste editie weet de organisatie de groep The Bintangs te programmeren. Ongeveer 400 bezoekers komen op het evenement af. 

In de jaren 1993 t/m 2002 groeit het festival uit tot een evenement met lokale en regionale bekendheid. Bekende muzieknamen als Herman Brood, Harry Muskee, Di-rect, Osdorp Posse en The Heideroosjes staan door de jaren heen op het podium. Ook regionaal talent krijgt een vaste plek binnen de programmering.

2004 is een slecht jaar voor Graspop. Het festival draait verlies en de organisatie is flink uitgedund. Het festival gaat wel door, maar de opzet is kleiner en de programmering voorzichtiger. Het bezoekersaantal stijgt de komende jaren weer en ook het programma breidt beetje bij beetje uit. In 2010 maakt de organisatie een voorzichtige omslag naar een uitgebreidere line up.

In 2011 bestaat Graspop 20 jaar en gaat het festival weer op de oude toer en in een geheel nieuwe jas. Op het hoofdpodium staan geprogrammeerd de bands Mooi Wark, oud-begeleidingsband van Herman Brood; The Wild Romance  en Vangrail. zullen op het hoofdpodium staan. Ook is er ruimte voor Dance-programmering met een geheel eigen stijl: GrassHoppers_OffRoad. Dit jaar werken er circa 60 vrijwilligers mee in het realiseren van Graspop 2011.

Meer informatie kijk op www.graspop-festival.nl