Overzicht

Jaar: 2018
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Bevrijdingsfestival Bevrijdingsfestival 2018

Bevrijdingsfestival 2018

Geef Vrijheid door is het thema van 2018. De Groningse band Ten Years Today opent op 5 mei het Bevrijdingsfestival in het Stadspark op de mainstage. Het trio, dat dit jaar zijn eerste album uitbrengt, wordt gevolgd door Triggerfinger, De Likt, Aurora, 2manydj's en Durand Jones and the Indications. Ook Ambassadeur van de Vrijheid Ronnie Flex & Deuxperience, Jungle By Night en Scott Bradlee's Postmodern Jukebox zijn op 5 mei op het hoofdpodium te vinden.

De line-up van het Local Heroes-podium ziet er als volgt uit: Inge van Calkar (tevens lokale Ambassadeur van de Vrijheid - naast Marlene Bakker die op Podium Noord te vinden is - én deze keer met elektrische gitaar), muzikant en songwriter Abel de Kam, de energieke Oes, de elektronische R n' B van FENN, de bluesrockers van MAARIS, het tweestemmige duo Shabby Caps,  de sixties garagepunk van The Heck, het trashcore trio Uhgah?Wugah! en  de energieke indierock van The Desmonds. Tevens is een plek gereserveerd voor de houder van de POPgroningen Talent Award.

Naast het Local Heroes Podium staan lokale acts geprogrammeerd op Podium Noord (onder andere Small Town Bandits, Wia Buze en Wat Aans!), Dansen bij de Bus (Ulst) en de Sena Performers Stage. Op laatstgenoemde podium zie je acts als de in Groningen gevestigde Yung Hendrixxx, de in Uithuizen opgegroeide rapper Mulu en DJ Melo, die zijn hiphop- en R n' B-sets opluistert met dancehall-, trap-, afrobeat- en moonbathon-invloeden. Het energieke Stuk, eveneens geprogrammeerd op de Sena Performance Stage, werkt voor de single Opgeturnt eerder al samen met Kraantje Pappie.

In totaal staan er ruim 50 acts op 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rondom het thema Geef vrijheid door.