Overzicht

Jaar: 2017
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Festivals Bevrijdingsfestival Bevrijdingsfestival 2017

Bevrijdingsfestival 2017

Bevrijdingsfestival Groningen voegt dit jaar een nieuw podium toe aan het terrein.

De weide achter restaurant Ni Hao, langs een grote vijver, geeft bezoekers de gelegenheid om de doorgaans drukbezochte Drafbaan even te ontvluchten

De ‘Weide Wereld’ presenteert een sterk muziekprogramma uit de wijde wereld, met optredens van Orlando Julius & The Heliocentrics, Baloji, Kel Assouf en Ronald Snijders. De uitbreiding moet het evenement, dat in 2016 zo’n 125.000 bezoekers trok, weer ruimte geven om te groeien.

De ‘Weide Wereld’ vloeit voort uit maatregelen die Bevrijdingsfestival Groningen neemt om het drukbezochte evenement weer wat ademruimte te geven. Het festival kende in 2016 een recordaantal bezoekers en raakte daarmee aan de maximale capaciteit van voorzieningen als muntenkassa’s, barren, toiletten en watertappunten.

Om de doorstroom van bezoekers te verbeteren vergroot de organisatie zowel het terrein als het aantal voorzieningen. “In haar bestaan is het gratis festival grotendeels afhankelijk van de horecaomzet, die in één dag moet worden gemaakt. Die opbrengsten gaan voor de volle honderd procent naar de stichting die het evenement organiseert. De goede resultaten van 2016 bieden nu de mogelijkheid om deze investeringen te doen,” licht directeur Diederik van der Meide toe.