U bent hier: Home Agenda The Hillbilly Holler en The Mississippi Kings bij PODIUM ZUID
© onbekend

The Hillbilly Holler en The Mississippi Kings bij PODIUM ZUID

 
Datum: 21-10-2018
Locatie: BSV Helpman
Aanvang: 15:00
Entree: Gratis

PODIUM ZUID GEEFT WINTERS VERVOLG AAN STERREBOS LIVE

 

De gratis toegankelijke concerten kennen een zelfde stramien als Sterrebos Live: twee concerten van circa 45 minuten per zondagmiddag. De programmering van de concerten wordt bekostigd vanuit subsidies van het Wijkcomité Helpman/Coendersborg, het Wijkfonds van de Gemeente Groningen en diverse sponsors uit de buurt.
Aan het hand van het organiseren van deze muziekactiviteiten op de zondagmiddag probeert de organisatie ontmoetingen tussen wijkbewoners te stimuleren en op laagdrempelige wijze te voorzien in culturele activiteiten voor de bewoners van de zuidelijke stadswijken Helpman, Coendersborg en De Wijert. De organisatie hoopt dat podium Zuid Live, bij voldoende succes, uit kan groeien tot een jaarlijks terugkerende traditie.

Ook zijn de activiteiten van Podium Zuid Live te volgen via lokale en sociale media.

The Hillbilly Holler (zie foto) bestaat uit een aantal enthousiaste bluegrassliefhebbers uit Groningen. De band kent een lange voorgeschiedenis, hier volgt een kleine opsomming van het voorafgaande:
Eind jaren ’80, begin jaren ’90 kende de stad een punkgrassband onder de naam “The Wicked Path of Sin”. Drie leden van the Hillbilly Holler (Hans Konneman, Piet Kleingansei en Laura ter Beek) maakten destijds furore met die band. Twee daarvan (Hans Konneman en Laura ter Beek) kwamen elkaar later weer tegen in de Brouwer Family, een band waarbij Hans Kelderhuis achter het drumstel zat. Met het vertrek van de toenmalige zanger/banjoist en de komst van Piet Kleingansei op banjo vond Hans Kelderhuis het tijd om het drumstel in te ruilen voor de mandoline. The Hillbilly Holler was geboren.

Deltablues met een complete band? Dat zijn de Mississippi Kings! Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie.

Opgericht begin 2013 en bestaande uit ervaren muzikanten met een grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede bluesbands.

Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek.