U bent hier: Home Agenda The Dread Crew of Oddwood in De Sluys in Munnekezijl
© org.

The Dread Crew of Oddwood in De Sluys in Munnekezijl

 
Datum: 10-12-2017
Locatie: De Sluys in Munnekezijl
Aanvang: 16:00
Entree: Gratis

Folkfest NL presents:

The Dread Crew of Oddwood
Haal zes getalenteerde muzikanten uit het Zuiden van Californië, trek ze een piratenkostuum aan, geef ze een akoestisch instrument in handen, wapen ze met een flinke dosis humor en je hebt The Dread Crew of Oddwood. De band speelt Celtic Folk en dit doen zij geheel akoestisch. De crew is hierin uniek en heeft deze stijl benoemd tot Heavy Mahogany.

En heavy is het zeker! Ook op instrumentaal gebied slaat de crew de plank niet mis. De bandleden riffen en shredden er op los met een accordeon, mandoline, bouzouki, fluit en speelgoedpiano, terwijl zij grootse verhalen vertellen over verloren kameraden, dronken losbandigheid, zombies en tijdreizen. Kortom: alles wat niet te serieus is. De stembanden en (lach)spieren worden flink opgewarmd tijdens een concert van deze zeelui, want meezingen met de veelal grappige songteksten en dansen op de catchy beats is niet uit te sluiten.

De crew bevaart de woeste wateren van de Stille Oceaan al sinds 2008 in hun zoektocht naar onontdekte landen (podia) en verstopte schatten (fans). Berucht om hun energieke optredens, lichtvoetig gedans en akoestische harmonieën zijn Captain Wolfbeard O’Brady en zijn bemanning zich aan het voorbereiden op de grote overtocht naar de lage landen om hun sound aan het Europese publiek ten gehore te brengen.

Schuif je singer-songwriters aan de kant, want dit is wat er op de planken hoort te staan op een akoestische avond! Nog geen jaar geleden lanceerde de band het album ‘Lawful Evil’ de wijde wereld in en nu zet de crew koers naar Europa en varen zij in volle vaart naar de diverse podia om deze te plunderen van hun rum, voedsel en vrouwen.

Trossen los!

Bron: fb van De Sluys