U bent hier: Home Agenda SYML Singer-songwriter; indiefolk.
© onbekend

SYML Singer-songwriter; indiefolk.

 
Datum: 14-11-2018
Locatie: Lutherse Kerk.
Aanvang: 20:00
Entree: 18,50

Singer-songwriter; indiefolk.

Hij was vorig jaar een van de singer-songwriters die optrad bij 7 Layers Sessions in het Grand Theatre. SYML is het alter ego van Brian Fennell, een muzikant uit Seattle. Met zijn melancholische, gracieuze indiefolk komt hij terug naar Groningen. Dit keer met een intieme solo-show in de betoverende Lutherse Kerk.

SYML

SYML betekent ‘simpel’ in het Welsh en is de creatie van Brian Fennell, oprichter van de band Barcelona. Deze band werd dikwijls vergeleken met U2, Coldplay en Death Cab For Cutie. In zijn soloproject combineert Fennell piano, synthesizer en engelachtige zang. Het nummer Where’s My Love is al tientallen miljoenen keer beluisterd op Spotify en scoorde de titel 3FM Megahit.
Soundtracks

Het soloproject van SYML focust zich op emotioneel songschrijverschap dat piano, minimale synths en landschappen van strijkers combineert. Het is dan ook niet gek dat nummers van Fennell zijn opgenomen in de soundtracks van films, series en Netflix hits als Elementary, Teen Wolf, The Originals, Scream en Killjoys.