U bent hier: Home Agenda Sunroadtrip en The Greendogs bij Podium Zuid
© org.

Sunroadtrip en The Greendogs bij Podium Zuid

 
Datum: 20-01-2019
Locatie: BSV Helpman
Aanvang: 15:00
Entree: Gratis

SUNROADTRIP

Henja Dijksterhuis is lang geen onbekende naam in het alt-country en americanacircuit. Met Drive-by Wedding reisde zij naar menig podium in het land. De reacties waren dan unaniem positief. Die periode heeft ze nu afgesloten. “Het werd tijd mijn liedjes eens in een ander muzikaal jasje te steken, je moet jezelf tenslotte steeds weer vernieuwen.” zegt Henja en ging op zoek naar gelijkgestemden. Die zoektocht resulteerde in de formatie Sunroadtrip waarmee ze voor het eerst optrad tijdens Lutje Root.

In Sunroadtrip bezingt Dijksterhuis met haar zwoele, dromerige stem de levenspijn van een in alcohol gedrenkte relatie, buitenechtelijke escapades en het gedoe dat dat oplevert. Denk nu niet dat het huilen je nader staat dan het lachen bij een optreden van Sunroadtrip. Het zijn intrigerende liedjes vol hoop en verlangen waarin de hunkering naar de ware liefde doorklinkt.

Henja begeleidt zichzelf op gitaar maar weet zich ook omringd door goede muzikanten. De voortvarende en dynamische aanpak van bassist Harrie Kingma zorgt ervoor dat er een lekkere vaart in de nummers zit. Obed Brinkman omlijst de breekbare liedjes met ingehouden blaaswerk op de trombone en tovert langzaam opwellende en weer wegebbende melodielijnen uit zijn jankende orgeltje. De drumstokken zijn in handen van striptekenaar Barbara Stolk.

Bron: FB van Poddium Zuid

THE GREENDOGS

Met The Greendogs halen we één van de meest energieke rockabillybands van het Noorden naar Podium Zuid. Ster van het gezelschap is Eveline van Horssen die naast prima zang met haar lenige lijf zeer expressief op het podium aanwezig is en haar onstuimige energie overbrengt naar het publiek. Ook de rest van de band mag er zijn. Chris Slager op drums, Dick Sinnema op contrabas en Hemmo Barla op Gitaar slagen er steeds weer in elk optreden om te zetten in een swingende dansparty

The Greendogs is dus een formatie die heerlijke rockabilly brengt met dat lekker swingende sausje van de jaren vijftig en zestig. Als een golfbeweging gaat het van supersnel naar slow en weer terug. De band steekt zich daarbij in een mooie outfit waardoor je het gevoel krijgt dat je wordt meegenomen naar de jaren 50 en 60.