U bent hier: Home Agenda Springpop 2020 Delfzijl 'opgeschort tot betere dagen'
© org.

Springpop 2020 Delfzijl 'opgeschort tot betere dagen'

 
Datum: 13-04-2020
Locatie: Grandcafe het Lokaal Delfzijl
Aanvang: 15:30
Entree: Gratis

Tweede Paasdag vindt in Grand Café Het Lokaal voor de twaalfde keer Springpop Revival plaats. Deze keer treden vier bands op.

Als eerste speelt de jonge groep Raiger gevolgd door Keep in Touch. Als de derde zien we een reünie van Johnny Blue & the Race en de verrassing zit in de uitsmijter, Old Dogs New Tricks of wel ODNT.

ODNT (Old Dogs New Tricks)

‘Zelden in de Groninger popgeschiedenis zie je personen die door de jaren heen in zoveel belangrijke bands hebben gespeeld als de drummer Peter Walrecht.’
Hiermee opent Het Groninger Poparchief het hoofdstuk over de stad-Groninger drummer. De in 1950 geboren slagwerker belandde al jong in de muziek en kreeg landelijke bekendheid met onder meer Herman Brood & his Wild Romance, New Adventures en White Honey. Ook AA & the Doctors en Dutch Concert hebben een plek op zijn muzikale cv. Walrecht is een van die muzikanten die aan de wieg stond van het Groninger Springtij.
Na een periode van betrekkelijke rust vond Walrecht het tijd worden om een band te beginnen waarin hij vooral zijn eigen ideeën nadrukkelijke tot uiting zou kunnen brengen. In al die jaren leverde hij ritmes en riffjes aan en ideeën voor songteksten. Met Old Dogs New Tricks wil hij deze muzikale creativiteit verder uitbouwen, op zijn eigen manier en zoals hij het graag speelt.
Aan zijn zijde daarbij zien we de vier jaar jongere Harry de Winter, bepaald ook geen onbekende in de Nederlandse rockscene. Bassist De Winter maakte furore met de New Adventures en speelde op grote podia. Peter Walrecht en Harry de Winter zijn bepaald geen vreemden voor elkaar. Samen speelden ze in de genoemde New Adventures. Met een tussenperiode zelfs twee keer.
Het hart van zanger (Red) Peet Hartenberg lag al vroeg bij de rockmuziek uit de jaren ‘60/’70. Hij startte zijn muzikale carrière als drummer in een speedmetalband maar liet het drumstel achter om zijn vocale kwaliteiten uit de bouwen.
Hij zong onder meer bij de Hayfield Bluesband, LunaQ, Dutch en de Red Cat Bluesband. Geboren in 1969 is hij de benjamin van de band.
Gitarist Siep Wip maakte in 1981 op zestienjarige leeftijd kennis met de gitaar onder leiding van de ook al niet onbekende Teye Wijnterp. Wat Siep zocht in het instrument vond hij terug in Jimi Hendrix, Rory Gallagher en Mick Taylor. In de bekende Stones coverband The Red Sox speelde hij voor het eerst samen met Peter Walrecht. Een samenwerking die zo goed verliep dat Walrecht Siep als eerste belde voor zijn nieuwe, deze keer, eigen band.
Na een gedwongen periode van rust van de band (wegens ziekte), kiezen Walrecht en muzikale vrienden voor Springpop om de draad weer op te pakken.
De muzikale achtergrond van de bandleden verraadt al de muziek die je van ODNT kunt verwachten: old school rockmuziek, zoals Walrecht het zelf noemt.Johnny Blue & the Race

Johnny Blue & the Race was een band uit Groningen die het laatste decennium van de vorige eeuw en de eerste jaren van deze eeuw actief was in het Nederlandse en Duitse circuit. De muziekstijl laat zich het beste omschrijven als “Hot Rhythm ‘n Roll”, een mix van jaren vijftig rhythm and blues en rock and roll. Speciaal voor deze editie van Springpop treedt de band op met de drie originele leden Gertjan Blaauw (zang, sax), Joost Karseboom (gitaar, zang), Wessel Baptist (drums). Kees Brandsma speelt op bas. Alle muzikanten hebben in het verleden een bijdrage geleverd aan Springpop, toen nog in jongerencentrum Sjangpouk en theater de Molenberg.

Keep in Touch

Keep in Touch bestaat uit zanger Thomas Hoogendam, zanger/gitarist Paul Schoenmaker, gitarist Sjors Edens, bassist Koert Lingbeek en drummer Jarkko Jager. ‘Een coverband met een rocksound’, zo omschrijft de groep zichzelf. De band werd in 2018 opgericht door Koert en Paul die graag pop/rocknummers wilden spelen. Op het repertoire kwamen nummers van onder meer Pink Floyd, Steppenwolf, Gary Moore, The Kinks, Kim Wilde, The Cult en AC/DC. De band heeft een paar succesvolle optredens achter de rug, onder meer op Koningsdag in Delfzijl.


Raiger

Raiger is een rockband die vooral eigen werk in het Gronings speelt. Opgericht in 2018 door Steven Prins uit Delfzijl is het project gegroeid tot een driekoppige band. De sound van de muziek is snel en soms ruw. Steven Prins en Tim Lechner maken al langer muziek in verschillende bands, waaronder The Highland Sell-Outs, Mental Wounds, Flannery en Model Depose. Nu laten ze zich met bassist Eelke Besseling inspireren door rock bands uit de '90s en '00s, van de Foo Fighters tot Tom Petty and the Heartbreakers. Maar ook door Gronings- en Nederlandstalige artiesten zoals Rooie Rinus en Pé Daalemmer of Bökkers. Raiger heeft tot nu toe opgetreden op onder andere de Havendagen Delfzijl, het Grunneger Laidjesfestival, Pinksterfeesten Winschoten en verscheidene kleine muziekevenementen in de regio.

De zaal gaat open om 14.30 uur, de aanvang is om 15.30 uur en de entree is zoals altijd gratis.