U bent hier: Home Agenda Roasted bij Cafe t Houkje

Roasted bij Cafe t Houkje

 
Datum: 14-09-2019
Locatie: t Houkje Finsterwolde
Aanvang: 21:00
Entree: gratis

Roasted begint in 2014 in Stadskanaal. De band wordt beïnvloed door The Black Crows en Guns ’n Roses en maakt rock, bluesrock en southern rock.

Albert Kruiter en Roos Kramer doen een aantal jaar geleden auditie bij een band. Na twee repetities wordt echter besloten met de band te stoppen. De klik die is ontstaan tussen Kramer en Kruiter doet de twee besluiten samen verder te gaan met Roasted. De band wordt uitgebreid met Roger Dol, een kennis van Albert die in die tijd bij Wänkers Whiplash speelt. Roger is van huis uit gitarist maar bij gebrek aan een bassist zal hij tijdelijk deze positie innemen binnen de band. Roos heeft een relatie met Mark Euving, hij zal de rol van gitarist op zich gaan nemen.

Vanaf juni 2014 komt Peter Lok de band versterken als bassist. Roger en Mark vervullen vanaf dat moment samen de positie van gitaristen.

Naam
De naam van de band staat voor (hetgeen zij zelf willen zijn) de toestand waarin de bandleden willen verkeren wanneer ze van het podium afkomen oftewel alles geven op het podium en vervolgens het podium "roasted" verlaten

Stemproblemen
Na een optreden in september 2014 krijgt zangeres Roos Kramer last van ernstige stemproblemen, echter de geplande optredens moesten wel doorgaan. Zangeres Yasmijn Kramer, bekend van o.a de ska band Knight Susan heeft Roos gedeeltelijk vervangen. Yasmijn is tevens de jongere zus van Roos.

Hoogtepunt
Op 14 november 2014 mag Roasted in Sportcentrum Bruinsma Stadskanaal het voorprogramma vullen voor de Amerikaanse zangeres Ellen Foley. Dit optreden is tot nu toe het hoogtepunt in het bestaan van Roasted.