U bent hier: Home Agenda Podium Zuid met Mannen met Kleintjes en Flamenco en Fado
© org.

Podium Zuid met Mannen met Kleintjes en Flamenco en Fado

 
Datum: 17-02-2019
Locatie: Coendersborg
Aanvang: 15:00
Entree: Gratis

‘Podium Zuid Live’ is een initiatief van een groep bewoners van de zuidelijke stadswijken van Groningen met het doel een winterse variant van ‘Sterrebos Live’ neer te zetten. Volgens dat zelfde concept worden op zes zondagmiddagen telkens twee gratis toegankelijke live-optredens georganiseerd, die als doel hebben wijkbewoners met elkaar te verbinden.

ZONDAG 17 FEBRUARI 2019

van 15:00 tot 17:00 uur

Marietta & Berti

Met zo’n stem zou ze elk weekend door het hele land kunnen spelen. Die vrouw heeft een gouden keel” zegt een kenner van het genre. Maar Marietta verkiest de rust van Garnwerd om zich aan vele passies te wijden. En dat zijn er vele want behalve zingen maakt ze ook kindertheater, decors en is ze een veelzijdig kunstenares.

Haar eerste zangles was op haar negende, het eerste bandje was de schoolband. Na vele jaren Engelse liedjes te hebben gezongen zingt Marietta nu voornamelijk in het Spaans. Begeleid op o.a. gitaar, viool of de bandoneon komen de verschillende muziekstijlen tot leven. Deze middag speelt Marietta met Berti Kooistra. Berti leerde de kneepjes van de flamenco-gitaar onder andere van Paco Pena in Rotterdam. Samen componeren ze eigen nummers. Twee daarvan, nl citroenboom ”Limonero” en Waterval “La Cascade“ worden voor het eerst gespeeld”


Mannen met kleintjes

Mannen met Kleintjes is in 2009 opgericht door enkele ukelele fanaten uit Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot de beste ukelele band van Nederland. Een middagje met de Mannen met Kleintjes betekent een middagje ongecompliceerd plezier. Niet voor niets geven ze, als je ze boekt, een goed humeurgarantie af. Met een smakelijke mix van dampende rock, dansbare disco en herkenbare popklassiekers weten de “Mannen met Kleintjes” met groot enthousiasme en humor van elk optreden een ware happening te maken. Deep Purple, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson, Bob Marley… En dit alles met close harmony zang, humor en in een krap uk