U bent hier: Home Agenda Plaatpresentatie: Sexton Creeps
© onbekend

Plaatpresentatie: Sexton Creeps

 
Datum: 16-02-2018
Locatie: Vera in Groningen
Aanvang: 21:00
Entree: onbeken

Het is weer tijd voor een plaatpresentatie in VERA, met ditmaal Sexton Creeps, dat alweer haar negende album uitbrengt. In een deels nieuwe formatie en ervaringen rijker heeft de band de plaat ‘Lost Hours’ in elkaar weten te puzzelen.

Lost Hours wordt gedomineerd door de gitaar. Gitaristen Kay Tjassing en Arnold Nieborg gaan de strijd met elkaar aan, waardoor er een dynamisch geheel ontstaat van subtiel tokkelen met daarover snoeihard scheurwerk.

Deze plaatpresentatie is echter geen gewone, want om tot een negende album te komen moet Sexton Creeps ook het vierde en achtste album uitbrengen. Het materiaal van ‘Helhikopter’ en ‘Digital Pillory’ wordt daarom ook gepresenteerd, met een nieuw hoesje.

Helhikopter is een strak punkalbum met een hard en helder geluid. Daarentegen is Digital Pillory te zien als de schakel tussen het vroege werk en de akoestische periode van de Creeps.

Een drie-platen presentatie dus. Met maar liefst zes jaar aan materiaal dat wordt gepresenteerd heerst echter nog wel de vraag met hoeveel man Sexton Creeps ons podium zal bestijgen. We gaan het zien!