U bent hier: Home Agenda Offspring Zuidhorn in Zalen Balk
© org.

Offspring Zuidhorn in Zalen Balk

 
Datum: 16-03-2019
Locatie: Zalen Balk Zuidhorn
Aanvang: 20:00
Entree: onbekend

Offspring Zuidhorn is een muziekfestival dat laat zien wat voor geweldige muzikanten er in dit kleine dorp wonen. Een variantie van muziekstijlen op 2 podia. Singer Songwriter, Rock& Roll, New Wave, Blues, Stoner en een PopQuizz.

De komende periode maken we de deelnemende acts bekend:

Blues Juice
Verzuip je zorgen in de blues en grooves. Zuidhorner muzikant van Blues Juice is Joost van Soest, ook wel bekend als drumleraar met zijn eigen drumsschool "Kiss my Jazz productions".

Van De Straat:
VanDeStraat is Gronings voor 'plezier’. Plezier die zich uit in een pakkende mix van bestaande muziek en Groningstalige teksten. Maar ook in het enthousiasme voor een bepaald instrument, een instrument dat we allemaal kennen. Liedjes van onder andere Michael Jackson, Bruno Mars, Pitbull en 50 Cent vallen allemaal ten prooi aan de mogelijkheden van dat instrument. Het instrument dat VanDeStraat weer OpDeKaart probeert te krijgen. Het instrument dat in zoveel popliedjes een significante rol speelt maar onterecht uit het oog verloren is, veelal door onkunde en onwetendheid maar ook opzettelijk doodgezwegen! Maar genoeg daarover.

16 maart is de enige kans om ze in 2019 in Zuidhorn te zien dus haast je, want VanDeStraat ... nait normoal! De Zuidhorners die in VanDeStraat spelen zijn Tom Ritsema en Hans Stevens.

Duo Satan
Duo Satan lijkt uit de jaren '50 te komen, toen mensen nog werden gewaarschuwd voor de duivel. Onverschrokken en bloedserieus uitgevoerd in harmonieuze samenzang en acoustisch snaargetokkel, liefst onversterkt. Want de booodschap van dit Duo is al krachtig genoeg!

Meindert Lodewijks uit Zuidhorn maakt deel uit van dit prachtige stel muzikanten.

Weekend at Waikiki
Weekend at Waikiki komt oorspronkelijk uit Friesland maar Wijnand en Thijs Helfrich wonen al jaren in Zuidhorn. Op die manier is Waikiki ook een trotse lokale band uit Zuidhorn.
In mei 2018 kwam ‘SONAR’ uit, het zesde album van de Fries Groningse band Weekend at Waikiki. Gelijktijdig en gecombineerd met de SONAR-muziek verschijnt ook ‘HANNAH’, een Waikiki Graphic Novel met artwork van de Friese kunstenaar en Waikiki gitarist Gert-Jan Veenstra.

De Waikiki’s komen bijna allemaal uit het Friese plaatsje Wolvega, maar leven sinds jaar en dag in Zuidhorn, Groningen en Leeuwarden vlak bij hun geliefde studio’s in Grijpskerk en Zuidbroek. De een werd professor, de ander kunstenaar, maar boven alles bleven ze samen muziek maken.
In 1994 verscheen Sputnik, geproduceerd door Tom Holkenborg, op dat moment bandlid van Waikiki. Dezelfde Tom Holkenborg die later als zomergast, ‘grammy boy’ junkie XL en vooral als composer van filmmuziek (Mad Max, Deadpool) geschiedenis zou schrijven.

Anders is Waikiki nog altijd. Zeven man op het podium, drie gitaren, bas, drums, toetsen en zang. De muziek, een wonderlijke mix van Roxy Music, Bowie, Talking Heads, Devo, New Order en Zappa, lijkt tijdloos en wordt met SONAR moeiteloos gecombineerd met nu.
Het verhaal van Sonar begon 25 jaar geleden. De Waikiki’s waren onderweg met een boot op de Wolga van Moskou naar de Kaspische Zee. Er werden legendarische concerten gegeven in de deels gesloten steden aan de Wolga. Op 30 juli 2016 speelde Waikiki weer aan de oevers van de machtige Wolga in Nizhny Novgorod, het vroegere Gorki. Voor meer dan 30.000 mensen.