U bent hier: Home Agenda Morning Wood Records showcase bij Lola050
┬ę Org.

Morning Wood Records showcase bij Lola050

 
Datum: 18-01-2020
Locatie: Lola050
Aanvang: 20:00
Entree: gratis

Sinds 2013 zet de Friese platenmaatschappij Morning Wood Records zich in om zowel nationale als internationale punk rock weer op de kaart te krijgen. Op zaterdag 18 januari presenteren ze dan ook een fijne selectie van Nederlandse punk rock, skatepunk en hardcore punk bands. Benieuwd wat de eigen bodem anno 2020 te bieden heeft? Kom langs, het is een gratis showcase en zal zeker een lekker feestje worden!

De avond is in samenwerking met het in Groningen gevestigde Noise In The North Bookings. Door de jaren heen heeft deze club enorm veel fantastische avonden in de Lola geprogrammeerd met uiteenlopende (sub)genres zodat er voor elk wat wils is. Denk hierbij op het gebied van punk aan bands als C.J. Ramone, The Casualties, Cigar, D.I. en vele anderen. In de wandelgangen hebben we al vernomen dat er weer veel moois op de planning staat voor 2020... hou ze in de gaten!

BANDS
Drunktank (Den Haag)
De afsluiter van de avond zullen de Hagenezen van Drunktank zijn! Al sinds het begin van de millenniumwisseling gooien ze hoge ogen met hun combinatie van 90's skatepunk en 80's metal. Hoe dat klinkt? Denk aan het gitaarwerk van Iron Maiden en Metallica met de snelheid en catchy zanglijnen van Satanic Surfers en No Fun At All!

Sun-0-Bathers (Leeuwarden)
Zonnige, snelle, melodieuze punk rock met een ruim assortiment aan scheurende gitaarpingels. De heren zijn de afgelopen twee jaar geregeld te gast geweest in Lola, dus laten we 2020 maar goed beginnen. Voor liefhebbers van Pennywise, Zeke, Adolescents en Night Birds.

Oskoed Slotters (Gouda)
Waarbij menig band tegenwoordig met behulp van pro tools een bruine noot kan omtoveren tot een vijfkoppig a-capella-koortje, houdt Oskoed Slotters het lekker 90's en nostalgisch. Rauwe, snelle, maar o zo melodieuze pop punk die doet denken aan NOFX, Screeching Weasel en het eerdere werk van Blink 182.

R.C. Sullivan (Groningen)
De thuiswedstrijd is voor R.C. Sullivan, die onlangs hun nieuwste EP "Caution" hebben uitgebracht, ditmaal met ex-50/50 zanger Jared aan het roer. Het beukende van Strike Anywhere en Comeback Kid gemixt met zanglijnen a la Belvedere en Pulley. Komt dat aanschouwen!

The Heart Monitors (Rotterdam)
De avond wordt afgetrapt door The Heart Monitors, die met "Have you ever wondered what it would be like if punkrock, hardcore and oldschool streetpunk would hook up for a steaming hot threesome in a fridge filled with beer?" de boel perfect samenvatten! Wie thuis de platen van GBH en Kid Dynamite in de kast heeft staan wordt zeker niet teleurgesteld.