U bent hier: Home Agenda MAARIS EP release in Buckshot
© onbekend

MAARIS EP release in Buckshot

 
Datum: 08-12-2018
Locatie: Buckshot cafe
Aanvang: 20:00
Entree: geen entree
Biografie
Een toffe zinnenprikkelende band uit het Groningse. Gevormd door een stel jonge honden met een instrument en als gemene deler liefde voor de blues en rock. Blue...s in de breedste zin van het woord! Verwacht van deze band bepaald geen standaard 12/8 riedels.

Met als frontvrouw Mariska Brink. De frêle, maar zeer dynamische en eigenzinnige zangeres.
Gitarist Chiron Schut is een ‘oude geest’ in een nieuw gitaarlijf en bespeelt op een ambachtelijke en eigen wijze zijn gitaren. Drummer Pandu Windartono speelt met de directheid van een heimachine, maar beschikt tegelijkertijd over een ontegenzeggelijk losse feel die de band bij elkaar houdt. Hammond man Arnout Arkenbout speelt quasi nonchalant en op virtuoze en smaakvolle wijze door zijn partijen heen en is ook zeer bepalend voor het nu al volstrekt eigen bandgeluid. Een eigen geluid wat de band in relatief korte tijd wist te ontwikkelen en eind oktober 2017 reeds heeft geleid tot de goed ontvangen debuut live EP ‘Time’ (in 432 Hertz).

‘Bluesmagazine’ o.a. over ‘Time’:

Bron: FB van MAARIS

“Dat de blues van alle leeftijden is blijkt duidelijk uit de muziek die MAARIS speelt. De basis is duidelijk blues, die ingrediënten zijn zeker aanwezig, maar dit is nieuw en fris en alle leden van de band laten je dit uitstekend horen.”

MAARIS speelde kort geleden in het voorprogramma van Doyle Bramhall ||, staat medio december in de grote zaal van Vera en is opgenomen in de programmering van ‘Grunnsonic’ 2018.