U bent hier: Home Agenda Linde Nijland en Bert Ridderbos met Folk in Haren
© onbekend

Linde Nijland en Bert Ridderbos met Folk in Haren

 
Datum: 23-04-2019
Locatie: Ontmoetingskerk Sterremuurweg 4 9753AV Haren
Aanvang: 20:00
Entree: zie hieronder

Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 10,--.
Consumpties komen voor eigen rekening. Consumptiebonnen zijn te koop in de hal bij binnenkomst.

Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk;
uitsluitend via: geboektinharen@gmail.com o.v.v. naam/namen, lid of niet-lid en ‘Linde’;
of eventueel telefonisch op werkdagen tussen 19.00 en 20.30 uur via 06- 51545217.
Aanmeldingstermijn van 25-03-19 tot 20-04-19.

De bekende folkzangeres Linde Nijland brengt samen met de veelzijdige instrumentalist Bert Ridderbos een programma vol Keltische folk en Americana. Bert begeleidt op diverse gitaren, cittern, accordeon en banjo.
Linde betovert het publiek met haar kristalheldere stem.
Bert en Linde spelen naast traditionals en covers ook mooi eigen werk. Tussen de muziek door vertellen de twee muzikanten onderhoudend over de liedjes, maar ook over hun diverse reisavonturen. Het belooft een uiterst sfeervolle avond te worden.

Linde zong voor haar samenwerking met Bert in het zangduo Ygdrassil en stond daarmee o.a. op Lowlands en Noorderslag. Internationaal kreeg ze veel waardering met haar programma rond de Britse zangeres Sandy Denny en recent toerden Linde en Bert nog door Engeland. Ook speelden ze in Iran, India en Bhutan tijdens een bijzondere muzikale reis over land naar de Himalaya. Deze reis kreeg destijds onder meer aandacht in het NRC en het Radio 1journaal.
Bert is afgestudeerd als klassiek gitarist aan het conservatorium en maakte voor zijn samenwerking met Linde deel uit van de Groningstalige streektaalgroep Törf.
Vorig jaar zag hun meest recente project het licht ‘The Jukebox Project’, een CD met verrassende covers van hits uit de jaren '60 en '70 waarvan ze op 23 april zeker ook nummers brengen. Daarvoor zijn ook al 10 CD’s en 2 DVD’s uitgebracht (Ygdrassil meegerekend).