U bent hier: Home Agenda Hutspop
© org

Hutspop

 
Datum: 15-10-2017
Locatie: Rebel Rebel energieweg 10
Aanvang: 17:00
Entree: gratis - vrije gift

zondag 15 oktober om 17:00 bij Rebel Rebel, Energieweg 10, Groningen

Op zondag 15 oktober vind bij het Rebel Rebel Hostel te Groningen het alternatief Nederlandstalig herfstfestival Hutspop plaats. Genieten van een goede portie muziek en poëzie met een bord hutspot op je schoot. Dat is de strekking.

►LET OP◄
Entree=Vrije Gift
Tijdens Hutspop is alleen betalen met contant geld mogelijk.
Er is geen pinautomaat in de buurt van Rebel Rebel, dus denk erom dat je contant geld meeneemt voor een lekker biertje en een bord hutspot.

The Avonden
Dat de naam Hutspop afgeleid is van het oer-Hollandse gerecht hutspot, dat hoeven we verder niet uit te leggen. Dat het dan wel zo toepasselijk is om een band te hebben die over groenten en planten zingt, dat zul je dan ook begrijpen. Dat dit eigenlijk stiekem over de liefde gaat is misschien niet voor allen duidelijk. Maar het staat buiten kijf dat liefde in hutspot ook niet mag ontbreken.
Marc, de zanger van The Avonden is na de EP Nachtschade uit 2016 ook andere dingen gaan doen naast eten in de naam van de liefde. Daar zal het vanavond ook een beetje over gaan.
Vroeger drumde Marc voornamelijk in grungebands maarja, ik had vroeger rood haar dusss.. Nu is het Nederlandstalige pop dat de klok slaat en nu ben ik blond. Dat kun je voor kennisgeving aannemen.

https://theavonden.bandcamp.com/album/nachtschade

Joost Oomen
Blijkbaar heeft iemand onderzocht wat het mooiste woord is van de Nederlandse taal. Begrijpelijk dat je dat wil weten maar hoe je dan tot één woord kan komen, is minder begrijpelijk. Anyway, volgens deze bron is dat ‘desalniettemin’. Helemaal mooi zou dit woord zijn als het uitgesproken wordt door oud-stadsdichter Joost want hij is goed in gedichten voordragen. Tevens in gedichten schrijven. Laten we hopen dat hij er één heeft met het prachtwoord ‘desalniettemin’, dan wordt dit namelijk een mooie avond.
Joost dicht, schrijft, performt (als je dit zo mag vervoegen) en houdt zich ook graag bezig met de organisatie van literaire happenings. Mooi!

https://youtu.be/VnleDv_G-cI

Braakbeer
Beyoncé is iedereen wel bekend lijkt me. Recentelijk, of nou ja vorig jaar, bracht ze ‘Lemonade’ uit waarin ze wel bewees dat zij dé POWERvrouw belichaamt. Terwijl ze met een honkbalknuppel korte metten maakt met dingen op straat in een knalgele flardenjurk, leert ze ons dat je ook zo om kunt gaan met kutdingen in het leven. “I’m Lemonading’ is nu een uitdrukking geworden en zo zou dat ook moeten gaan met Braakbeer. Met hun scheldpunk empoweren ze ons om dikke vingers te geven. Even Braakberen.

https://youtu.be/AQebbmZgyl4

Esther de Jong
It’s about to get personal. Esther laat ons lezen in haar dagboek. Dat is best wel spannend en intiem. Je wil meer lezen maar het voelt ook een beetje prive. Maar we hebben allemaal zo’n kant dus misschien herken je er wel iets in. Ik durf in ieder geval niet helemaal vooraan te staan. Vet eng.

https://youtu.be/pHUco9En8Pg

Kasper Peters
Kasper beheer(s)t het mooiste speelgoed van de wereld. Taal. En vanavond mogen we allemaal meespelen terwijl hij zijn gedichten en verhalen met ons deelt. We spreken hier van een formidabele opvoeding waar we allemaal nog wat van kunnen leren. Eerlijk zullen we alles delen.

https://youtu.be/dD1LR_GRNeI

Jirke Poetijn
Jirke lijkt precies op deze eend. Waarschijnlijk niet qua uiterlijk per se maar meer qua goals in life en karakter. Nou mooi is dat. Misschien ben jij vanavond ook wel een beetje als deze eend en is het kroos de fantastische line-up aan artiesten/dichters/schrijvers die we jou voorschotelen. Heb je daar wel eens aan gedacht?
https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/21413661_1049483968522093_8426149372831465472_n.mp4
Haar gedichten gaan overigens niet over eenden maar zijn meer humoristische, spannende verhalen over gokverslaafden, vissers, Tinder, Veendam en plagiaat.

http://jirke.nl/

Tolls
Als je mij vraagt om een liedje te zingen dan kom je daar al snel op terug. Tolls is zo iemand die je aan blijft moedigen om meer te zingen. Dat heeft hij namelijk aardig in de vingers. Tolls, a.k.a. Daan, heeft veel gespeeld, geleerd, geproduceerd en nu kan hij zelf zijn eigen muzikale veters strikken. Het diploma willen we hem dus graag overhandigen en we hopen dat je ook bij de ceremonie te zien. Voor deze gelegenheid neemt hij een cellist en bassist mee en zal ons toezingen in het Nederlands, dat is leuk en nieuw!

https://youtu.be/szEhiuLRYIU

    Gratis toegang