U bent hier: Home Agenda Grunnsonic 15 januari t/m 17 januari, Div locaties binnenstad in GRONINGEN
© Org.

Grunnsonic 15 januari t/m 17 januari, Div locaties binnenstad in GRONINGEN

 
Datum: 15-01-2020
Locatie: Diverse
Aanvang: 00:00
Entree: gratis

Grunnsonic is het voor iedereen gratis toegankelijke showcasefestival van Groningse acts dat tegelijk en in samenwerking met Eurosonic plaatsvindt in de binnenstad van Groningen.

Met Eurosonic/Noorderslag (ESNS) als grootste showcase festival van Europa in de achtertuin, zorgt POPgroningen met Grunnsonic voor een alternatieve showcase met een Gronings smoelwerk. Gratis toegankelijk voor iedereen.

Als een gezamenlijk initiatief tussen ESNS en POPgroningen is Grunnsonic de kans voor Gronings talent om zich te profileren tijdens hét muzikale weekend van Groningen. Wisselwerking staat aan de basis voor deze dochter van ESNS. Tijdens het showcase festival wordt de stad Groningen overspoeld door muziekprofessionals, liefhebbers en acts uit de hele wereld. Grunnsonic maakt het mogelijk, dat liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor Eurosonic Noorderslag ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben.?

Belangrijker nog is dat de programmering van Grunnsonic geheel bestaat uit acts uit de provincie Groningen. Hierdoor bieden POPgroningen en ESNS lokale acts de kans om zich de presenteren aan zowel een groot publiek als de aanwezige professionals.

We organiseren twee workshops onder begeleiding van Bastiaan Nijbroek, waarin de acts uitgedaagd worden hun eigen battleplan te maken. Vervolgens pitchen ze dit plan en krijgen ze feedback. Een paar weken na Grunnsonic en Eurosonic Noorderslag doen we dan nog een evaluatie-workshop, waarin wordt besproken hoe het is gegaan met elke act.

Waar in het verleden Grunnsonic werd gezien als een opstap voor Eurosonic Noorderslag voor Gronings nieuw talent, is Grunnsonic tegenwoordig hét klankbord van de bruisende muzikale scène in Groningen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Eurosonic Noorderslag.?

Deze samenwerking uit zich door een groter aanbod aan locaties, meer acts, meer genres, breder bereik, meer promotie, meer speelkansen en veel meer exposure tijdens het festival. De crème de la crème van de Groninger muziekscene zal gaan spelen tijdens Grunnsonic.

In de line-up van deze editie staan onder andere Cashmyra, Inge van Calkar, Meadowlake, Model Depose, Small Town Bandits, The Vices, Wat Aans!, Wanton en Wholly Michael. Het programma is samengesteld door POPgroningen, de popkoepel van de Provincie Groningen, in samenwerking met ESNS (Eurosonic Noorderslag).

De lokale acts presenteren zich tijdens dit showcase festival aan het publiek alsook de muziekprofessionals die in de week van ESNS in de stad aanwezig zijn. Onder de vleugels van ESNS vindt Grunnsonic plaats in de Groningse binnenstad van 15 tot en met 17 januari. Toegang tot

Grunnsonic is gratis. De blokkenschema’s worden later bekend gemaakt.

De line-up van Grunnsonic 2020: DOR, Model Depose, Inge van Calkar, The Vices, The Scorpion Trail, Soul Theft, Small Town Bandits, WANTON, Wholly Michael, Real Farmer, Steernvanger, Martijn van der Zande, Andy Smart / Teddy’s Last Ride, Harm’s Fork, Cashmyra, CYNN, The Mudd, Het Kanaal, Phole, De Kat, Douwe Doorduin, Them Dirty Dimes, Wat Aans!, The Desmonds, R.C. Sullivan, Rayvano, Mental Wounds, Meadowlake, F.L.E.U.R.I., Revo, Cloudy Diow / Obey Reilly en ROOKS.


Locaties die dit jaar een podium bieden aan de lokale acts zijn: Het Pakhuis, Cleopatra, De Walrus, Idenza, O'Malley’s, Warhol, Buckshot en Sunny Beach.

Bron: VanPlan