U bent hier: Home Agenda Blues on the Schildmeer lakeside: The Blues Gallery
© onbekend

Blues on the Schildmeer lakeside: The Blues Gallery

 
Datum: 23-11-2019
Locatie: Recreatiecentrum de Otter in STEENDAM
Aanvang: 21:00
Entree: 5 euro

23 november, Recreatiecentrum de Otter in STEENDAM

 

Wegens het succesvolle optreden van de afgelopen zomer treden ze wederom op in
het paviljoen van Camping de Otter aan het Schildmeer.

De basis voor “The Blues Gallery” werd in 2010 gelegd in een café in Groningen toen Gronings bekendste gitarist van dat moment Hans van Lier aan Reinout van der Veen,  gitarist uit het Groninger sessiecircuit vroeg naar zijn plannen. Hans ontvouwde zijn idee,  om de gitaar aan de wilgen te hangen en te gaan drummen in een nog op te richten blues-band. Reinout vond het een top idee en ook bassist Gerrit Veen (o.a. White Honey, Herman Brood en the Wild Romance) werd erbij gevraagd voor een try-out. De muzikale klik was er en “The Blues Gallery” was vanaf dat moment een feit.

Hans van Lier verliet na verloop van tijd de band, om als gitarist verder te gaan bij de band Hans van Lier & The Sidekicks. Om het kwartet compleet te maken, sloten drummer Hannes Langkamp en gitarist Jetse Driesten zich in 2014 aan bij “The Blues Gallery”.

Op het huidige repertoire staan eigen nummers en bluescovers (o.a. van Freddy King en Albert Collins). Ook worden er swampy bluessongs afgeleverd met een vleugje country. De setlijst is een mix van old school, modern blues en americana style geworden.

Bandleden: Reinout van der Veen (zang/gitaar), Gerrit Veen (bas) Hannes Langkamp (drums) en Jetse Driesten (gitaar).

Bron: VanPlan