Overzicht

Periode: 2002 - nu
Status: actief
Genre(s): coverband, hardrock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Wänkers Whipläsh

Wänkers Whipläsh

Wänkers Whipläsh ontstaat in 2002 uit Barbie-Q, als de zangeres van Barbie-Q stopt en de overgebleven leden verder besluiten te gaan als viermansformatie. Ook muzikaal gezien gaat het roer om. Waar de band eerst wat softere rock speelde, wordt nu besloten het geluid van hun hart te volgen en over te stappen naar de wat zwaardere rock.

Het fundament van Wänkers Whipläsh wordt gelegd door gitarist Hans Groenhof en drummer Ebo Oosterloo. Zij spelen al jaren samen en voelen elkaar goed aan. Zanger/gitarist Roger Dol is al in 1999 gevraagd om mee te spelen en als in 2004 René Knegt zich bij de band voegt is het plaatje compleet.

De Wankers (zoals ze in de volksmond al snel genoemd worden) onderscheiden zich van andere bands door hun muziekkeuze en de manier waarop zij hun muziek ten gehore brengen. Het Motörhead-motto 'Everything louder than anyone else' is op hen van toepassing. De band speelt veelal ruigere rockmuziek (die vaak omschreven wordt als Keudelbeuk’n rock), maar draait zijn hand ook niet om voor een meezinger of een jaren '80 hit op zijn tijd.

Hoewel ieder bandlid zijn eigen muzieksmaak heeft, hebben ze in hun voorkeur voor Mötorhead, AC/DC en Ramones een overeenkomst. De stijl van de band valt ook wel te vergelijken met oude (punk-)rock uit de jaren '70 en '80.