U bent hier: Home Agenda B.J.Hegen Blues Band in Nieuw Beerta

B.J.Hegen Blues Band in Nieuw Beerta

 
Datum: 10-04-2016
Locatie: Kerk Nieuw Beerta
Aanvang: 15:00
Entree: 10 euro

Bé en Jan Warntjes spelen al vanaf het begin in 1980 met elkaar in De B.J.Hegen Blues Band. Frans en Henk zijn kort geleden aan de band toegevoegd.

* B.J. Hegen (zang, gitaar, bluesharp). is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen (Assen, 1942), bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 40 jaar een wisselende muzikale carriere. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60. Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek.

Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren 80 waren ze supportact bij B.B. King.

B.J. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues en dan vooral van de Chicagoblues waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie heeft gegeven. Elke vergelijking gaat artisitiek en inhoudelijk mank, maar B.J. Hegen mag, zeker in het Noorden van het land, een evenknie genoemd worden naast bluescoryfeeen als Harry Muskee (Cuby and the Blizzards) en Fred Reining (Left Hand Freddy an the Aces): ze zijn alle drie goed in hun eigen stijl.

Bron: Van Plan