U bent hier: Home Agenda Afterpartees bij Lola
© onbekend

Afterpartees bij Lola

 
Datum: 17-03-2018
Locatie: LOLA
Aanvang: 20:00
Entree: 11,50 euro

Vanaf het moment dat AFTERPARTEES doorbrak als 3FM Serious Talent in 2014 laten festival programmeurs de band niet meer met rust. De jongens uit het zuidelijke Horst aan de Maas reisden het hele land door en stonden onder meer op Eurosonic Noorderslag, Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en Noorderzon.

Meisjes en money

In de tourbus luistert de band naar Iggy Pop, T-Rex en King Tuff. Geïnspireerd door jaren 70 punk en ‘heartbreaking powerpop’ laat AFTERPARTEES een geluid horen als Ty Segall, maar dan net even anders. Met de catchy melodieën van popsongs en ruige gitaarriffs van rock ’n roll creëren de jonge honden uit Limburg een eigen sound. Met lyrics over meisjes en money brengen ze menig volwassen man terug naar hun jongenstijd.

Nieuw album

Met slechts één single op zak trokken de jongens van Afterpartees een jaar lang door Nederland, om ieder weekend terug te keren naar Horst. Daar op hun thuisbasis schreven ze Girls Like You en dat werd de eerste single van hun debuut album Glitter Lizard, dat in 2015 is uitgebracht. Twee jaar later is het leven een stuk gemakkelijker geworden. Life Is Easy is de titeltrack van het gelijknamige nieuwe album dat dit jaar uitkomt.

Never ending feestje

Limburg staat bekend om zijn bloemenvelden, carnivaleske seances en AFTERPARTEES. Sinds hun optreden met The Black Cult in de Vera in 2013 zijn de Limburgers graag geziene gasten in Groningen. In februari brengt De Oosterpoort het never ending feestje terug naar het noorden. Zet je schrap voor een energieke show die je niet snel zult vergeten.

Lola050
Pelsterdwarsstraat 11
9711 KP GRONINGEN

Bron: agenda RTV Noord