U bent hier: Home Agenda 4e editie van het festival Gein Cultuur Groningen

4e editie van het festival Gein Cultuur Groningen

 
Datum: 02-04-2017
Locatie: doopsgezinde kerk Groningen
Aanvang: 12:45
Entree: zie website

Onder het motto ‘een korreltje Joods, een korreltje Noord, een korreltje Cultuur’ wordt op zondag middag 2 april 2017 de 4e editie van het festival Gein Cultuur Groningen gehouden. Bezoekers kunnen 5 uit de 22 activiteiten kiezen. Het programma is bedoeld voor iedere geïnteresseerde.

Muziek: Gitarist Gertjan Adema speelt muziek uit het Oosten en componist Annette Kruisbrink speelt werken van Pieter van der Staak en van Mario Castelnuovo-Tedesco. Joodse muziek wordt gespeeld door Anido gitaarduo en gezongen door het Mja Mera trio. Jochanan van Driel geeft een orgelrecital met joodse liturgie.

Workshops: Dr. Naud van der Ven behandelt conflicten volgens Levinas en Kaya Wolff geeft een workshop Mandaladans. Met Marloes Grosfeld op de accordeon geeft Kaya ook de workshop ‘Joodse liederen zingen’. Hilde Spriensma geeft een workshop Bijbels Hebreeuws.

Boeken: Duitse krantenlezers genieten van de kosjere comics van Ben Gershon en van de columns van Tuvia Tenenbom: nu zijn beiden te beluisteren in Groningen. Angelika Burkhardt, uit Hamburg, vertelt, in het Engels en Duits, over het 1st boek van Tuvia Tenenbom: “I Sleep in Hitler’s Room”. Erga Netz ontrafelt geheimen van Mrs. Gulliver en Hannah Elisa Walsh introduceert haar nieuw thriller.

Historie: Dr. Raymund Schütz presenteert zijn boek ‘Kille mist - Het Nederlandse notariaat en de erfenis van de oorlog’. Dirk Heerema behandelt oorlogsfinanciering en Jochanan van Driel bespreekt geschiedenismanipulatie van het Joodse volk en cultuur. Alma Puts vertelt over Esperanto en prof. Ben Feringa vertelt over de RuG chemicus Hans Wijnberg.

Kunsten: Gerhild van Rooij vertelt over de Hongaarse componist György Ligeti en Henk Puts schenkt aandacht aan graficus Samuel Jessurun de Mesquita. Ir. Niek Verdonk praat over Stadsmarkering, Daniel Libeskind en The Books of Groningen.

Data en tijden

zo 2 april 2017 : 12:45 - 20:00